23
Nisan
2024
Salı
HAKKARİ

10 ev sulara gömüldü!

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde etkili olan sağnak yağmurun etkisiyle çevredeki tepelerde bulunan karlar eriyince Yeni Mahalle'deki 10 ev su altında kaldı.

Yüksekova'da dün başlayan ve akşam saatlerine kadar devam eden sağanak yağmur, yaşamı olumsuz etkiledi. Havaların ısınması ve yağmurun etkisi ile ilçe çevresindeki tepelerde bulunan karlar da eriyince su baskınları oldu. Dağlıca Yolu üzerinde bulunan Yeni Mahalle'de 10 ev su altında kaldı. Düzlük alanları göle ceviren su baskınları, tek katlı toprak evlerin içlerine de büyük zarar verdi. Mahalle sakinleri su baskını nedeniyle zor durumda kaldı. Mahalledeki küçükbaş hayvan besicieri ahırlarını boşaltıp, hayvanlarını başka yerlere almak zorunda kaldı.

Evlerine gidip-gelmek için tahta parçalarından derme- çatma köprüler yapanlar, sürekli su baskınları ile karşılaştıklarını, ilgililere defalarca başvurdukları halde soruna çözüm getirilmediğini öne sürdü. Mahalle sakinlerinden Ayhan Bulundu, "Yetkili makamlara müracaata bulunduk fakat hiçbir sonuç alamadık. Bu sorun yüzünden bazen öğrencilerimiz okula gidemiyor. Burada koyun besliyoruz, ahırlarımız sular altında kaldı. Yetkililerin bu durumumuzu görüp, yardımda bulunacaklarını umut ediyoruz. Yağışların olduğu günler evlerimizden çıkamıyoruz" dedi.

DHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2013 Cumartesi 19:18:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?