4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

10 Kasım törenlerine sıkı güvenlik

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 70. yıldönümünde Hakkari'de de düzenlenen törenlerle anıldı. Tören boyunca çevrede yoğun güvenlik önlemleri alındı. 

Çukurca ilçesinde 10 Kasım Atatürk'ü anma etkinlikleri için Cumhuriyet Caddesi üzerine kurulan platformun altına yerleştirilmiş 2 kilo patlayıcının bulunması üzerine Hakkari'de güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkartıldı. Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde törenin yapılacağı valilik bahçesi ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Binaların yüksek çatılarına özel hareket timlerinden oluşan keskin nişancılar yerleştirilirken, bazı özel harekat timleri ise cadde üzerinde görev aldı. Olası bir saldırı veya patlayıcı maddeye karşı törenin yapıldığı valilik çevresinde 2 tane sinyal bozucu araç da hazır bulunduruldu. 

Tören, valilik ve diğer kamu kurum ve kuruluş yetkililerinin Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Cumhuriyetin 85. yıldönümü kutlamalarına katılmayarak çelenk göndermeyen belediye yetkililerinin, 10 Kasım anma törenine katılması dikkat çekti. Belediye Başkanvekili Cemil Akış'ın katıldığı törende, bu kez AK Parti Hakkari İl Başkanlığı çelenk sunmadı. AK Parti İl Başkanı Osman Kızılban'ın il dışında olmasından dolayı katılmadığı belirtilirken, çelengin ise bir süre önce partilerinin de içinde bulunduğu binada meydana gelen patlamada zarar görerek tahrip olmasından dolayı bugünkü törene gönderilmediği belirtildi. Daha sonra saygı duruşunda bulunulan törende, Atatürk'ün hayatını kaybettiği saat 09.05'te sirenler çalınarak, İstiklal Marşı okundu. 

Anma töreni, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Kültür Merkezi'nde düzenlenen programla devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından TOBB İlköğretim Okulu Müdürü Haluk Aydoğan günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaparken, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda görevli Yüzbaşı Bora Gürgon, slayt gösterimleri ile Atatürk'ün hayatını, düşüncelerini ve elde ettiği başarıları anlattı. TOBB İlköğretim Okulu öğrencilerinden oluşan koro da, Atatürk'ün sevdiği şiirleri ve türküleri okudu. 

Törenlere Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, Hakkari 3. Taktik Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Gürbüz Kaya, Belediye Başkanvekili Cemil Akış, Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Z. Atilla Ataalp, İl Emniyet Müdürü Cavit Çevik ile kamu kurum ve kuruluş amirleri, öğretmen, öğrenci ve Mehmetçikler katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 14:18:15
Güncelleme :10 Kasım 2008 Pazartesi 14:20:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?