4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

10 nüfuslu aile yardım bekliyor

HAKKARİ'DE 10 NÜFUSLU AİLE İNŞAAT HALİNDEKİ EVDE YAŞIYOR

Hakkari'de inşaat halindeki evlerinde yaşam mücadelesi veren Aşkan ailesi, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Bölgede meydana gelen olaylardan dolayı Hakkari'nin Pınarca köyünden göç ederek il merkezindeki Berçelan Mahallesi'ne yerleşen 10 nüfuslu Aşkan ailesi, babaları işsiz olduğu için kiralık ev tutamayınca bir süre açıkta kaldı. Hayırsever bir yakınları kendilerine sahip çıkarak geçici bir süre için tek odalı toprak evlerini verirken, aile 2010 yılında 5233 sayılı Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkındaki Kanun çerçevesinde aldıkları para ile kendilerine bir ev yapmaya karar

verdi. Paranın yetmemesi üzerine evi bitiremeyen aile, ikamet ettikleri toprak evin çökmesi sonucu iç sıvası dahi yapılamayan, kapı ve penceresi olmayan inşaat halindeki evlerine taşınmak zorunda kaldı. Kapı ve pencerelerini battaniye ile kapatarak soğuk kış günlerinde zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren aile, evlerinin bitirilmesi için yetkililerden yardım bekliyor.

Aile reisi Yusuf Aşkan, "İşsizim ve 10 nüfusum bulunmaktadır. Bölgede meydana gelen olaylardan dolayı köyümüzden göç ederek şehre yerleştik. Açıkta kaldığım için bir yakınımın verdiği toprak evde yaşıyordum. Bu yıl köy paraları gelince de kendime ev yapmaya karar verdim. Ancak param yetmeyince evim inşaat halinde kaldı. Evin briketlerini de bir hayırsever vatandaş aldı. Kaldığım toprak ev de çökünce mecburen inşaat halindeki evime taşındım. Evin sıvası yapılmadığı gibi kapı ve penceresi de yoktur.

Soğuklardan korunmak için kapı ve pencereleri battaniyelerle örttük. Ancak yine de ısıtamıyoruz. Soğuktan neredeyse donma noktasına geldik. Köyümüzde iken hayvancılıkla uğraşıyorduk. Hiçbir sıkıntımız yoktu. Ancak şehre yerleşince perişan olduk. Elimde iki engelli çocuk da bulunmaktadır. İşsizim ve sağ elim felçli. İnşaat halindeki evimin tamamlanması için yardım eli bekliyorum" dedi.

Konuşurken duygulanan anne Kerime Aşkan ise, inşaat halindeki evlerinde donma tehlikesi ile karşı karşıya olduklarını belirtti. Anne Aşkan, "Çocuklarım donmasın diye sabaha kadar başlarında bekliyorum. Toprak evde ikamet ediyorduk. Ev çökünce inşaat halindeki evimize taşındık. Kapı ve pencereleri olmadığı gibi her tarafı açıktır. Aşırı soğuklara dayanamıyoruz, burada donarak ölebiliriz. Eşim hasta, iki engelli çocuğum var. Valiliğin verdiği aşevi yemeği ile geçiniyoruz. Allah rızası için birileri bize

sahip çıksın" şeklinde konuştu.

Murat Akdoğan da komşularının içler acısı bir durumda olduğunu belirterek yardım edilmediği takdirde ailenin soğuktan donabileceğini ifade etti.

HAKKARİ'DE 10 NÜFUSLU AİLE İNŞAAT HALİNDEKİ EVDE YAŞIYOR
HAKKARİ'DE 10 NÜFUSLU AİLE İNŞAAT HALİNDEKİ EVDE YAŞIYOR
HAKKARİ'DE 10 NÜFUSLU AİLE İNŞAAT HALİNDEKİ EVDE YAŞIYOR
HAKKARİ'DE 10 NÜFUSLU AİLE İNŞAAT HALİNDEKİ EVDE YAŞIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2011 Çarşamba 10:06:00
Güncelleme :23 Şubat 2011 Çarşamba 17:07:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?