2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

10 yılda 61 kez ameliyat oldu

Hakkari'de yaklaşık 10 yıl önce tandıra düşerek yanan ve şimdiye kadar 61 kez ameliyat geçiren 17 yaşındaki Necip Çetin, 62'nci ameliyatına hazırlanıyor.

 

Alınan bilgiye göre, Hakkari'nin Bağlar Mahallesi'nde oturan 16 nüfuslu Çetin ailesinin 9. çocuğu olan Necip Çetin, 10 yıl önce, annesinin ekmek pişirmek için yaktığı tandıra düştü ve vücudunun çeşitli yerlerinde birinci derece yanıklar oluştu.

Yüzünde oluşan aşırı yanıklara rağmen eğitimi bırakmayan Çetin, şimdi Cengiz Topel İlköğretim Okulu 4. sınıfta okuyor. Özellikle yüzündeki yanıklardan dolayı sıkıntı çeken Necip Çetin, eski haline dönebilmek için 61 kez ameliyat masasına yattı. Yüzündeki bazı yanık izleri giderilen genç, tedavisi için şimdi 62'nci kez ameliyat masasına yatacak.
Çetin'e bu yaşam mücadelesinde ise en büyük yardımda bulunan kardeşleri oluyor. Yanık sırasında bir ayağını da kaybeden Çetin'i okula kardeşleri götürüp getiriyor.

Yüzünde oluşan yanıklar nedeniyle konuşmakta güçlük çeken Çetin, çevresindekilerle de yazarak anlaşmaya çalışıyor.
Baba Abdullah Çetin, maddi imkansızlıklara rağmen çocuğunu 10 yıl boyunca Ankara'ya götürerek burada tedavi ettirdiğini ve Necip'in şimdiye kadar 61 ameliyat geçirdiğini söyledi.

Oğlunun sağ ayağından 20, sağ kolundan 17, kulağından 4, dudağından 6, gözünden 5, karnından 2, yanağından 3 ve çenesinden 4 kez ameliyat olduğunu anlatan baba, şöyle konuştu:

“Maddi imkansızlıklara rağmen çocuğumun sağlığına kavuşması için çaba gösteriyorum. 10 yıldır Ankara'ya gidip geliyorum. Hakkari Valiliği yol masraflarımı karşılıyor. Numune Hastanesinden sonra Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesine gittik. Oğlum burada tedavi olmaya başladı. Doktor, gerekli tetkikleri yaptırarak oğluma değişik iğneler yazdı. Bu iğnelerin bitiminden sonra sonra 62'nci ameliyatını olacak. İşsizim, çocuğumun tedavisi nedeniyle banka ve piyasaya yüklü miktarda borçlandım. 7 çocuğum okuyor. Hayırseverlerden yardım bekliyorum.”

 

AA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2009 Çarşamba 15:14:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?