4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

100 bin YTL'lik eğitim otobüsü

Sabancı Holding tarafından Hakkari Valiliği Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne 100 bin YTL değerinde bir eğitim otobüsü hediye edildi.


Bugün Hakkari'ye ulaşan otobüsün Sabancı Holding'in Adana'da kurulan TEMSA şirketi tarafından özel olarak tasarlandığı bildirildi. İçinde 30 kişiye aynı anda eğitim verilebilecek olan otobüste 15 sıra, 30 sandalye, projeksiyon cihazı, bilgisayar, öğretmen masası, fotokopi cihazı, tuvalet, dolaplar ve bir de mutfak bulunduğu belirtildi.
Sabah saatlerinde Türk bayrağı ile süslenerek valilik önüne getirilen aracın açılışını Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu yaptı. Katkılarından dolayı Sabancı ailesine teşekkür eden Nasuhbeyoğlu, mahalle ve semtlerde bulunan kadınların gezici eğitim aracı sayesinde sosyal aktivitelere yönlendirileceğini belirterek, "İl Özel İdaresi ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz, Sabancı Vakfı ile işbirliği içersine girerek bu aracı bize kazandırdı. Aracın gelmesi bizleri sevindirmiştir. Ülkemizin varlıklı insanları ile görüşerek bu araçlardan getirmeye çalışacağız. Kırsal kesimdeki insanların eğitim ihtiyaçları vardı. Bu araç sayesinde eğitim hizmetini kırsal kesimdeki insanlarımızın ayağına götüreceğiz" dedi.


Sosyal Hizmetler İl Müdürü Selahattin Keskin ise Sabancı Holding tarafından gönderilen toplum hizmetleri aracının kullanıma başlaması ile il ve ilçe merkezlerinde anne ve çocuk sağlığı konularında bilgilendirme eğitimleri verileceğini belirtti. Keskin, öncelikli olarak Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nce oluşturulan komisyon tarafından tespit edilen ve ekonomik nedenlerden dolayı sokakta çalışan dezavantajlı çocukların eğitim ve rehabilitasyonu hususlarında çalışma yapılacağını ifade ederek, "Kadın ve yetişkinlere yönelik okuma-yazma eğitimi, kadın hakları, çocuk hakları, okul öncesi eğitim gibi bilinç düzeyini yükseltecek çalışmalar, eğitim aracında görevli personelimiz tarafından yürütülecektir. Ayrıca toplumun ihtiyaç duyabileceği konuları tespit edip mobil araç vasıtasıyla bu konular hakkında eğitimler verilecektir" şeklinde konuştu.


Konuşmanın ardından Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Uzmanı Yıldırım Usta, Vali ve beraberindekilere aracın içindeki cihazları tanıttı. Törene İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Z. Atilla Ataalp, İl Emniyet Müdürü Cavit Çevik ve Milli Eğitim Müdürü Şevki Aydın da katıldı.

 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2007 Perşembe 13:56:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sinan tutkal IP: 85.107.118.xxx Tarih : 23.09.2007 15:16:55

çok guzel oldu ilimize hayrlı olsun sabancı holdinge teşekürler