5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

112, lüzumsuz telefonlardan dertli

HAKKARİ 112 ACİL SERVİSİ'NDE LÜZUMSUZ TELEFON SIKINTISI

Hakkari 112 Acil Servisi'ni telefonla arayarak rahatsız edenlerin sayısının gün geçtikçe arttığı, telefonların meşgul edilmesi yüzünden görevlilerin hastalara zamanında müdahale etmekte sıkıntı çektikleri belirtildi.

Birçoğu lüzumsuz günde yüzlerce kişinin aradığı 112 Acil Servisi doktorlarından Dr. Pınar Gürsu, gereksiz meşguliyetin gerçek hastalara hizmeti aksattığını belirtti.

Hakkari'de 6 aydan beridir görev yaptığını belirten Dr. Gürsu "112 Acil Servisi uyumayan birkaç mekanlardan biridir. Sürekli uyanık olmamız lazım. İl ve ilçedeki acil servis görevlileri olarak 24 saat halkımızın hizmetindeyiz. 112 merkezimize çok sayıda asılsız telefon ihbarları ve lüzumsuz çağrılar gelmektedir. Elimizdeki verilere göre, cep telefonu satıcıları telefonlarının çalışıp çalışmadığını denemek için, öğrenciler eğlenmek veya taciz ve küfür içeren aramalar yapıyor. En ilginci ise bazıları servisimizi arayarak, 'uykum gelmiyor ne yapayım' şeklinde sorular soruyorlar. Bu da bizleri sıkıntıya sokuyor. Allah göstermesin o esnada acil bir durumda olan herhangi bir hasta bize gelen asılsız telefon ve çağrılar yüzünden engellemiş olursa bölgeye gitmekte ve müdahale etmekte gecikebiliriz. Bizler de servisimize gelen her türlü ihbarı değerlendiriyoruz. Ayda binlerce çağrı alıyoruz ve bunların sadece yarısı gerçek. Diğerleri ise hatları meşgul eden asılsız çağrılardır. Hastalarımıza hizmet vermek için vatandaşların 112 acil servisin telefonlarını meşgul etmemelerini istiyoruz" şeklinde konuştu.

HAKKARİ 112 ACİL SERVİSİ'NDE LÜZUMSUZ TELEFON SIKINTISI
HAKKARİ 112 ACİL SERVİSİ'NDE LÜZUMSUZ TELEFON SIKINTISI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2010 Perşembe 13:52:00
Güncelleme :11 Mart 2010 Perşembe 15:55:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?