2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

112 Hızır gibi yetişiyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde köy yollarının kapalı olması nedeniyle mahsur kalan hastaların imdadına 112 Acil Servisi yetişiyor.

Yüksekova ilçesinde 2 gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle tüm köy yolları kapandı. Hastaların imdadına ise paletli ambulanslar yetişiyor. Sürekli hazır bekleyen 112 Acil Servis ekipleri, gelen her ihbarı değerlendiriyor. Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri ekipleri, kar yağışının durması ile birlikte köy yollarını açma çalışmalarını sürdürürken tipi nedeniyle tekrar kapanan yollarda mahsur kalan hastaları ise gönderilen paletli ambulanslarla hastaneye yetiştiriliyor.

Vezirli köyünde Nazime Sevinç (50), isimli bayanın minibüsle Yüksekova Devlet Hastanesi'ne götürülmek istenirken tipi nedeniyle köye yakın bir bölgede mahsur kaldığı haberine alan 112 Acil Servisi ekibi paletli ambulansla hemen yola çıktı. Kısa sürede hastanın bulunduğu araca ulaşan ekipler, hastayı mahsur kalan araçtan alarak ambulansla Yüksekova Devlet Hastanesine ulaştırdı.

Öte yandan ilçeye 10 kilometre mesafede bulunan Altınoluk köyünde ise kalp rahatsızlığı bulunan Ayten Çakmak isimli bayanın sağlık durumu kötüleşince yakınlarının haber vermesi üzerine 112 Acil Servisi'ne haber verildi.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri ekipleri ile birlikte köye giden sağlık ekipleri hastayı köyden alıp Yüksekova Devlet Hastanesi'ne ulaştırdı.

iha
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2009 Perşembe 18:40:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?