2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

12 mahallede çatışma sürüyor

HAKKARİ'DEKİ OLAYLAR

Hakkari'de terör örgütü PKK'nın sözde kuruluş yıl dönümünü bahane ederek eylem yapan grubun çıkardığı olaylar 12 değişik mahalleye yayıldı. Göstericiler kendilerine müdahale eden zırhlı araçlara taşlarla karşılık verdi.

Akşam saatlerinde Dağgöl Mahallesi ile Bağlar Mahallesi'nde başlayan olaylar tüm mahallelere sıçradı. Mahalle yollarına barikat kurarak slogan atan göstericilere polis gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti. Olaylar nedeniyle mahalle yollarının bir süre trafiğe kapanması nedeniyle araçlar bir süre yolda beklemek zorunda kaldılar. Bazı göstericilerin toprak evlerin damlarında bulunan 250 kilo ağırlığındaki silindiri polislerin üzerine yuvarlaması sonucu zamanında farkına varan polisler yara almadan kurtuldular.

Polis göstericilere gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti. Olaylar şehrin 12 mahallesinde halen sürerken polis de müdahale etmeye devam ediyor. Gaz bombalarında etkilenmediği görünen bazı göstericilerin ise gaz bombasının dumanı içinde sözde PKK marşını okuması ise dikkatlerden kaçmadı. Atılan gaz bombalarından dolayı mahallelerin dumanla örtülmesi ise mahalle sakinlerine zor anlar yaşattı.

Öte yandan göstericilere müdahale ederken toprak yolda mahsur kalan bir zırhlı araç ise başka zırhlı aracın yardımıyla bölgeden uzaklaştırıldı.

HAKKARİ'DEKİ OLAYLAR
HAKKARİ'DEKİ OLAYLAR
HAKKARİ'DEKİ OLAYLAR
İHA
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2009 Pazartesi 16:18:03
Güncelleme :30 Kasım 2009 Pazartesi 17:19:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?