2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

15 aydır maaş alamayan Hakkari Belediyesi'nde maaş sevinci yaşanıyor...

Belediye personeli yaklaşık 5 gün önce, bir basın açıklaması yaparak maaşlarının ödenmemesini protesto etmişti. Soruları yanıtlayan Belediye Başkan Vekili Bişar Mavigöz, İller Bankası'ndan hisselerine gelen toplam 574 milyar liradan 62 milyar liranın belediyenin boçlarına kesildiğini söyledi.

512 milyar lira ile de personelin bir aylık maaşlarını ödeyerek, geriye kalan parayla da hizmet vermeyi düşündüklerini belirten Mavigöz, "Ancak personelimiz bizleri yanlış anladı. İş bırakma eylemi gerçekleştirerek, kendilerine 2 maaş birden ödenmesini istediler. Oysa halen içme suyu ve kanalizasyon şebekesi bulunmayan mahallelerimiz bulunmaktadır. Birçok hizmetten mahrum kalan ilimizi kalkındırmak lazım. Hizmet vermekte zorlanıyoruz. Yaşanan sıkıntılardan dolayı kendilerine bir maaş ödemeyi uygun görmüştük. Buna yanaşmayan personelimizi kırmayarak kendilerine 2 maaş birden ödemek zorunda kaldık." dedi.


Belediye personeli ise gerçekleştirdikleri iş bırakma eylemi sonrasında kendilerine 2 maaşın birden ödendiğini belirterek, kuyruk sıkıntısından kurtulmak için bankamatik sistemine geçilmesi gerektiğini belirttiler.

iha-hakkari
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2004 Çarşamba 14:35:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?