4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

15 yaşında 135 kilo

Çukurca ilçesinde yaşayan Hamide Taş, 15 yaşında olmasına rağmen 135 kilo ağırlığına ulaştı. Kiloları yüzünden okuyamayan ve arkadaşları kendisine 'şişko' dediği için gözyaşları döken genç kız, kilolarından kurtulup eğitimine devam etmek istiyor. 

Irak sınırındaki Gündeş köyünde, 8 nüfuslu Taş ailesinin 4. çocuğu olan Hamdiye Taş, 20-25 yaşlarındaki ablalarının bile kendisi ile alay ettiğini anlatarak, bu hastalıktan kurtulmak istediğini söyledi. 

Köy korucusu olan babası Hasan Taş, 1993 yılında Ankara'ya bir yıl önce de Van Devlet Hastanesi'ne kızını tedaviye götürdüğünü söyledi. Maddi imkansızlıklara rağmen 27 gün Van'da beklemesine rağmen hiçbir netice almadığını belirten Taş, "İmkanlarım el vermediği için kızımın iyice tedavisini yapamadım. Bazı doktorlar 'Hormon bozukluğu var, su içmesi bile kilo yapıyor. Yemeklerde perhiz yapsın' dediler. Herhangi bir tedavi uygulanmadığı gibi ilaç bile vermediler. Kızım gün geçtikçe kilo alıyor. Yaşıtları onunla dalga geçiyor. Okul özlemi ile yanıp tutuşmasına rağmen gönderemiyoruz. Hayırsever vatandaşlar ile kilo problemine çözüm bulabilecek doktorlara yardım için sesleniyorum. Sınırda görev yapıyorum. Fakir olup maddi durumum iyi değil, kızımın iyileştirilmesini istiyorum" dedi. 

Annesi Medine Taş ise, kızının küçüklükten beri kilo sorunu bulunduğunu belirterek, fakir oldukları için tedavisini yapamadıklarını belirtti. Anne, her öğün 4 ekmek yiyen kızının yaşıtları gibi okula gidip ve oynamak istediğini, çevrede 'şişko' denmesinin aile olarak kendilerini psikolojik olarak olumsuz etkilediğini anlatarak destek çağrısında bulundu. 

Ablaları Neslihan ve Gülhan Taş ise, yaş olarak kardeşlerinden büyük olmalarına rağmen kardeşleri Hamdiye'nin boy olarak da kendilerini geçtiğini anlatarak, "Bu duruma çok üzülüyoruz. İstediği yemeği vermeyince ağlıyor" anlattı.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2007 Cuma 11:37:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?