2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

17 yıl sonra gelen mutluluk

17 YIL SONRA ÇOCUK SAHİBİ OLACAK

Hakkari'de 17 yıldır çocuğu olmayan bir kadın, kentte ilk kez gerçekleştirilen histeroskopik septum rezeksiyon ameliyatı sayesinde artık anne olacağı günü bekliyor.

Hakkari Devlet Hastanesi'nde son dönemlerde gerçekleştirilen ilklere bir yenisi daha eklendi. Hakkari Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ahmet Eser'in gerçekleştirdiği histeroskopik septum rezeksiyon ameliyatıyla Zarife Zirek (32) isimli kadın 17 yıl sonra çocuk sahibi olacak.

Açıklamalarda bulunan Op. Dr. Ahmet Eser, hastanın rahminde doğuştan bir problem olduğunu belirterek, "Yaptığımız tetkikler neticesinde hastaya 'primer inportil' tanısı koyduk. Biz tanıyı koyduktan sonra hastanın ameliyatını kapalı şeklinde yaptık. Alttan kamerayla girerek içerdeki o fazla et parçasını kestik. Biz buna histeroskopik septum rezeksiyonu diyoruz. Daha önce burada böyle bir ameliyat yapılmamıştı. Bu ameliyat ilde bir ilk oldu. Hastanın 17 yıldır çocuğu olmuyormuş. Bu ameliyatla birlikte hasta şimdi çocuk sahibi olma umudu taşıyor. Tecrübeli ve eğitimli doktor arkadaşlarla birlikte hastanemizde hizmet veriyoruz" dedi.

Hasta Zarife Zirek ise ameliyatını gerçekleştiren Op. Dr. Ahmet Eser'e teşekkür etti.

17 YIL SONRA ÇOCUK SAHİBİ OLACAK
İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2009 Salı 14:37:04
Güncelleme :15 Aralık 2009 Salı 18:16:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?