4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

1sırada 4 öğrenci

Hakkari'nin Durankaya beldesi Pınarbaşı Mahallesi'nde bulunan iki derslikli okulda yer sıkıntısı nedeniyle bir sırada dört öğrenci oturmak zorunda kalırken, veliler eksikliklerden dolayı çocuklarını okula göndermek istemediklerini söyledi. 

Okulda su problemi nedeniyle tuvaletlerin kapatıldığını ve öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak için evlerine gitmek zorunda kaldığını belirten veliler, bu sıkıntının bir an evvel çözülmesini istediklerini söyledi. 

Pınarbaşı Mahalle Muhtarı Abdullah Tunç, iki derslikli okulda toplam 150 öğrenci bulunduğunu belirterek, "Sınıflar dar olduğu için öğrencilerimiz bayağı sıkıntı yaşıyor. Beldemizde yaşanan su sıkıntısı yüzünden öğrencilerimiz eğitimlerini büyük zorluklarla sürdürüyor. Bu konuda yetkili kurum amirlerine sesimizi duyurmak istiyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü'ne müracaat ederek sorunun çözülmesini istedik" dedi. 

Mahalle sakinlerinden Devlet Yılmaz ise sorunlar nedeniyle çocuklarını okula göndermeyeceklerini belirterek, ''Benim dokuz tane öğrencim var. Okulumuzda su sıkıntısı yaşanıyor. Okulun tuvaletleri kapalı olduğu için çocuklarımız teneffüslerde ihtiyaçlarını gidermek için evlere gelmek zorunda kalıyor. Eve gidemeyen öğrenciler ise okul etrafında bu ihtiyaçlarını gideriyor. Bu durum böyle devam ederse öğrencilerin çoğu mikrop kaparak hastalanacaktır. Okulun eksikliklerinin giderilmemesi halinde öğrencilerimi okula göndermeyeceğim'' ifadelerini kullandı. 

Durankaya Belde Belediye Başkanı Fatih Keskin, Pınarbaşı İlköğretim Okulu'ndaki bütün zorlukları iki öğretmenle birlikte aşmak için çalışma başlattıklarını söyledi. 

Başkan Keskin, yaşanan bu olumsuzluklar nedeniyle mahalle sakinlerinin çocuklarını okula göndermediğini belirterek, "Köy muhtarı ve imam ile birlikte ev ev dolaşarak öğrenci topluyoruz. Pınarbaşı İlköğretim Okulu, beldemizin en büyük mahallesinin okuludur. Okulumuzda 150 öğrenci ve iki öğretmenimiz var. Öğretmenlerimizle birlikte bu zorlukları aşmaya çalışıyoruz. Sınıflar yetersiz, öğrenciler sıralarda dörder kişi oturmak zorunda kalıyor. Öğretmenlerimiz çok zor şartlar altında eğitim veriyor. Beldede çok büyük su sıkıntısı var. Bu sıkıntı okulu da olumsuz etkilemektedir. Beldemizde yaşanan su sorununu çözmeye imkanlarımız yetmiyor. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyoruz. Vatandaşlarımız, yaşadıkları sıkıntılardan dolayı çocuklarını okula göndermek istemiyor. Muhtar ve imam ile birlikte evleri gezerek ancak 50 öğrenci toplayabildik" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 15:42:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?