4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

2 bin aileye yardım çeki

Hakkari Valiliği örnek bir davranış sergileyerek muhtaç olan, ancak yakalandıkları hastalık sonucu kendilerine ulaşamayan ailelerin ayağına giderek gıda ve para yardımında bulunuyor.


Türkiye'nin birçok ilinde dar gelirli ailelere dağıtılan yardımlar yüzünden utandıran görüntüler yaşanırken, Hakkari Valiliği planlı dağıtımları ile Türkiye'ye örnek teşkil ediyor. Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na (SYDV) müracaat eden dar gelirli aileler, verilen gıda yardımı çekleri ile istedikleri marketten alışverişlerini rahatlıkla yaparken, kuruma ulaşamayan ailelere ise büyük bir özenle seçilen gıdaları poşetleyerek ailelere ulaştırılıyor. Valilik yetkilileri, Kurban Bayramı münasebetiyle 2 bin aileye 60 YTL ile başlayan yardım çeklerini verdiklerini, ailelerin istediği esnafta alışveriş yapabildiğini söylediler.


Bu arada Berçelan Mahallesi'nde tek başına yaşayan 70 yaşlarındaki felçli Halime Kaval'ın zor durumda olduğu ihbarı üzerine Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu SYDV ekiplerini harekete geçirdi. Kurum personelleri Allahverdi Ünsal ve Kerem Orakçı, aldıkları çeklerle bir miktar gıda alırken geriye kalan parayı da kadına teslim ettiler. Toprak olan tek gözlü evde kalan ve soğuk kış günlerinde tahrip olmuş bir sobanın önünde yatalak halde yaşayan Halime Kaval'ın elektrik tesisatı da bulunmayan evinin durumunu gören ekipler hayrete düştüler. Komşularının yardımıyla çekilen bir seyyar elektrik sayesinde aydınlanan tek gözlü eve giren ekipler gördüklerinin karşısında oldukça üzüldüler. Ekibe sürekli dua eden kadın, valiliğin kendisine gıda ve para gönderip göndermediğini tekrar tekrar ekibe sordu. Ekibin parayı ne yapacaksınız sorusu üzerine ise yaşlı kadın "Çocuklar bana bu parayla ekmek alıyor" şeklinde cevap verdi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2007 Çarşamba 17:54:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?