2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

2 gündür çamur yağıyor

Hakkari il merkezi ile ilçelerine yağan çamur araçları kırmızıya boyarken, İl Sağlık Müdürlüğü astım hastalarının dikkatli olması gerektiğini bildirdi.


Yaklaşık 2 gündür Hakkari ve ilçelerinde güneşin görünmesine izin vermeyen toz bulutu ve yağmurla birlikte yağan çamur, vatandaşları endişelendiriyor. Akşam saatlerinde etkili olan yağışlarla birlikte yağan kırmızı çamur araçları kırmızıya boyadı. Bazı sürücüler ellerine aldıkları ibriklerle araçlarının üzerindeki çamuru silmeye çalışırken bazıları ise oto yıkamacılara yöneldi. Kimi esnaf ise iş yerlerinin önünü çamurdan temizlemeye çalıştı.


Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, son günlerde kırmızı renkte yağan çamurun özelikle astım hastalarına zarar verebileceği uyarısında bulundu. Yetkililer, "Astım hastalarının dikkatli olması gerekir. Havanın bir açılıp bir kapanmasıyla birlikte rüzgarın esmesi ise iyiye işarettir. Vatandaşların endişelendirmesine gerek yok" şeklinde konuştu.


Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri de toz kütlesi ve çamurun açılan çiçeklerin bitkilerine zarar verdiğini, meyve verimi ve kalitesi üzerinde olumsuz etkiye yol açtığını bildirdi. Yetkililer, "Kırmızı renkteki toz ve çamur meyve ağaçlarına zarar verirken polen ve nektar ile beslenen arıları da olumsuz etkiliyor" dedi.
Hakkari Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri ise, komşu ülkeler İran ve Irak üzerinde gelen toz bulutunun bu hafta içinde etkisini kaybedeceğini bildirdi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 14:11:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?