3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

2 güvenlik görevlisi şehit oldu

Genel Kurmay Başkanlığı, terör örgütüne yönelik olarak devam etmekte olan operasyonlar konusunda bir açıklama yayımladı.

Son günlerde meydana gelen gelişmelerin aktarıldığı açıklamada, terör örgütü yandaşlarına büyük darbe vurulduğu vurgulandı.


Genel Kurmay Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadelede yurt içi ve yurtdışındaki faaliyetlerini büyük bir kararlılıkla sürdürdüğünü bildirdi. Bu kapsamda, 01-02 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen hava harekatından oldukça başarılı bir sonuç alındığı belirtilen açıklamada, terör örgütünün büyük bir darbe yediğinin, istihbarat kaynaklarınca da kesin olarak doğrulandığı ifade edildi. Kandil Dağı bölgesinde bulunan ve sayıları 200'e yaklaşan teröristin, hava harekatından sonra büyük çoğunlukla silahlarını bıraktıkları dile getirilirken, kaçan teröristlerin Irak kuzeyi yerel yönetiminin teşkil ettiği kontrol noktalarından geçerek, bölgedeki yerleşim merkezlerine dağıldıkları tespit edildi. Açıklamada bu gelişmenin, örgütün büyük bir panik havası ve moral çöküntüsü içinde olduğunun açık bir göstergesi olduğunun altı çizildi.


Öte yandan terörist örgütün silahlı unsurlarını yönetmeye çalışan Bahoz kod adlı teröristin, yıllardır yuvalandığı Zap bölgesini terk ederek, daha emniyetli olduğunu zannettiği Sinad-Haftanin bölgesine kaçtığı ortaya çıktı. Başka bir sözde yöneticinin operasyon bölgesi dışında yer alan Gara Dağı bölgesine kaçtığı da ifade edilen açıklamada, örgütün sözde lider kadrosundan Cemil Bayık isimli teröristin, beraberindeki kalabalık bir grup ile komşu bir ülkeye kaçtıkları, o ülkenin güvenlik güçleri ile girişilen çatışmalarda, sözde korumalarının büyük bir bölümünün etkisiz hale getirildiği, kendisinin akıbetinin ise bilinmediği aktarıldı.


Bu arada son olarak 09 Mayıs 2008 gecesi Hakkari bölgesinde bir karakola saldırı girişiminde bulunulduğu kaydedilen açıklamada, bölgede konuşlu birlikler tarafından saldırıya derhal karşılık verildiği ve bölgeye Hava Kuvvetleri'ne ait unsurların sevk edildiği bildirildi. Saat 22.25 itibarıyla hedeflerine ulaştıkları açıklanan savaş uçaklarının terör örgütüne gereken darbeyi vurmaya başladıklarının altı çizildi. Yapılan saldırı girişimi sonucu 2 güvenlik görevlisinin şehit olduğu açıklanırken; 19 terör örgütü mensubunun ise silahları ile birlikte etkisiz hale getirildikleri belirtildi

iha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2008 Cumartesi 01:01:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
TUĞBA ÇELİK IP: 193.255.247.xxx Tarih : 12.05.2008 09:22:59

sadece şehit haberleri duyuyoruz peki yaa sonuç ne kim ne yapıyor kimin neyden haberi var yalnızca gözü yaşlı insanlar kimsenin umrunda olmayan olaylar peki o zaman çatışmanın adı ne kimse duymadan olanlar ne kim ne yapmaya çalışıyor baştakiler mi yoksa sondakiler mi suçlu DÜŞÜNÜN