5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

2 yeni eğitim projesi start aldı

HAKKARİ'DE 2 YENİ EĞİTİM PROJESİ

Hakkari Valiliği'nin sponsorluğu ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki Projeler Koordinasyon ekibi tarafından hazırlanıp uygulamaya konulan 2 projenin hizmete geçirildiği bildirildi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, birinci projenin, Hakkari merkez ve ilçelerinde bulunan 100 okul arasında yapılacak olan "Kitap Okuyorum Yaşama Bağlanıyorum" adlı proje olduğu belirtildi. Bu projede ilköğretim ve liselere toplam 100 takım kitap seti hediye edeceği belirtildi. Bu kitapların 100 temel eserden belirlenen kitaplar olduğu belirtilen açıklamada "İlçeler, belirlenen tarihlerde sınavlarını yaparak finalistlerini il merkezindeki sınava göndereceklerdir. Bu şekilde ilk 10'a giren ilköğretim ve lise öğrencileri valilik tarafından ödüllendirilecektir" diye belirtildi.

Açıklamada, "Ödülü Hak Ediyorum" adlı ikinci proje kapsamında, Hakkari merkezdeki ilköğretim ve liselerde okuyup SBS ve LYS (ÖSS)'de ilk üçe giren, okullarında birinci olan, bölge çapında ya da ulusal çapta yapılan proje yarışmalarında dereceye girenlere, dizüstü bilgisayar, bisiklet, Mp4, hediye çeki ve altın gibi çeşitli ödüller verileceği ifade edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2010 Perşembe 18:04:01
Güncelleme :14 Ocak 2010 Perşembe 18:07:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?