5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

2100 rakımda tehlikeli çalışma

2100 RAKIMDA ARIZA ÇALIŞMASI

Hakkari'de kar yağışı ve fırtına nedeniyle yüksek gelirim iletkenlerinin kopması üzerine elektriksiz kalan bir belde ve bağlı köyler için, TEDAŞ İl Müdürlüğü ekipleri 2100 rakımlı Şivekür Tepesi'ne çıktı.

Fırtına nedeniyle şehirden 20 kilometre mesafedeki Şivekür Tepesi'nde bazı yüksek gelirim hatlarının devrilmesi sonucu, bölgede yaşayan binlerce kişi karanlıkta kalmıştı.

TEDAŞ Sistem İşletme Müdürü Mehmet Zerek ve beraberindeki 6 kişilik ekip, dondurucu havaya rağmen yaya olarak Şivekür Tepesi'ne çıkarak kopan iletkenleri aradı. Yapılan bir saatlik aramaların ardından, kopan iletkenler tespit edilerek hemen çalışmalara başlandı. Buzla kaplı direklere çıkan ekipler, yaptıkları 12 saatlik çalışmanın ardından gece karanlığında arızayı gidermeyi başardı. Durankaya beldesi ve bağlı Geçitli, Kamışlı, Kaval, Işık, Akkuş, Pınarca ve Cevizdibi köylerine 3 gün aradan sonra yeniden elektrik verilmeye başlandı.

"2100 RAKIMDA SİLAHSIZ DOLAŞILMAZ"

Bölge halkı, Durunkaya beldesi ve bağlı köy sakinleri ise 2100 rakımda kurt sürülerinin bulunduğunu belirterek, TEDAŞ ekibinin silahsız olarak Şivekür Tepesi'nde çalışmalarının tehlikeli olduğunu belirtti. Ekiplerin bu alanda ölümle burun buruna görev yaptıklarını anlatan vatandaşlar, başka bir arıza olduğu takdirde mutlaka ateşli silah bulundurulması gerektiğini ifade ederek 3 günün ardından kendilerini yeniden elektriğe kavuşturan görevlilere teşekkür etti.

2100 RAKIMDA ARIZA ÇALIŞMASI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2010 Çarşamba 11:43:05
Güncelleme :24 Şubat 2010 Çarşamba 12:23:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?