4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

22 köy okuluna prafabrik tuvalet

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, il ve ilçelerdeki 22 köy okulunun 4 gözlü prefabrik tuvaletlere kavuşturduklarını belirtti.

İHA muhabirine açıklamada bulunan Vali Nasuhbeyoğlu, yöredeki eğitim ve öğretime büyük önem verdiklerini belirterek, okulu olmayan köy bırakmadıklarını söyledi.

Merkez ve Köylere Hizmet Götürme Birliği bütçesinden il ve ilçelerdeki 22 ayrı köy okulunu kız ve erkekli olmak üzere ayrı ayrı 4 gözlü prefabrik tuvaletlere kavuşturduklarını ifade eden Nasuhbeyoğlu, öğrencilerin eğitimin yanında içinde bulundukları hijyenik ortama ise büyük önem verdiklerini belirtti.

Nasuhbeyoğlu,"İl ve ilçelerde gerek kira usulü gerekse yeni binaların yapılmasıyla birlikte yüzlerce öğrenciyi yurt sıkıntısından kurtardık. Yörede okulu olmayan köy bırakmadık. Okulu olup da tuvaletleri sağlıksız olan köy okullarına yeni modern prefabrik tuvaletler yaptırdık. Yörede en çok önemi eğitime vermekteyiz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın okuması için devlet olarak her türlü desteği sağlıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2007 Çarşamba 17:22:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?