4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

2600 rakımda karla mücadele

Hakkari'de kar yağışının durmasının ardından yolu kapanan köy ve mezra yollarında temizleme çalışmaları devam ediyor. 2 bin 600 rakımda kapalı bulunan 6 köy ile 30 mezra yolu yeniden ulaşıma açılırken, yüksek kesimlerde bulunan askeri mevziler ise adeta kardan kayboldu.

Yoğun kar yağışıyla birlikte 130 köy ile 377 mezra yolunun açılması için İl Özel İdaresi ekipleri 21 ayrı noktada 100 personel ile çalışmalarını sürdürüyor. Yapılan geceli gündüzlü çalışmalar sonucunda köy ve mezra yollarının bir bölümünün yeniden ulaşıma açıldığı bildirildi. Önceki gün İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Süleyman Kaya, 2 bin 600 rakımda bulanan Akçalı ve Çaltıkuru köy yollarında sürdürülen karla mücadele çalışmalarını denetleyerek ekibine moral verdi. Genel Sekreter Süleyman Kaya, Akçalı ve Çaltıkuru bölgesinde bulunan 6 köy ile 30 mezra yolunu 2 günlük geceli gündüzlü çalışmalar sonucunda yeniden ulaşıma açtıklarını söyledi. Çalışmalara 5 iş makinesi ile 7 personelin katıldığını anlatan Kaya, yüksek kesimlerde kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulduğunu söyledi.

Yüksek kesimlerde bulunan askeri mevziler ise kardan tamamen kayboldu. Karla mücadele ekibinin bölgeye gelmesiyle birlikte mevzilerde çıkan askerler herkesi şaşırttı. Kuş uçmaz kervan geçmez tepelerde bulunan askerlerin görüntüsü karla mücadele ekibini bile şaşırttı. Karla mücadele ekibi, havanın oldukça soğuk olduğu bölgede askerleri görünce şaşırdıklarını söylediler.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2008 Cuma 18:28:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?