4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

27 kilo eroin ele geçirildi

Hakkari'de Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen “İpekyolu” adlı operasyonda 27 kilo 300 gram saf eroin ele geçirildi.

Uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen N.A, A.A, M.H.A. ve A.A'nın, yurda kaçak yollarla getirilen uyuşturucuyu Hakkari'den Van'a kırsal yollardan sevk edeceği yönünde duyum alan Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, “İpekyolu” adını verdikleri operasyon düzenledi.

Operasyon kapsamında, uyuşturucunun, özel olarak hazırlanmış 06 BG 3216 plakalı otomobil ile nakledileceğinin belirlenmesi üzerine narkotik ekipleri, Hakkari-Van kara yolu üzerinde A.Ç. yönetimindeki aracı durdurdu.

Aramada, otomobilin ön sileceğinin altındaki panjurun içerisine gizlenmiş 52 poşet içerisinde 27 kilo 300 gram saf eroin ele geçirildi.

Olayla ilgili, sürücü A.Ç'nin yanı sıra N.A, A.A. ve A.A'nın Yüksekova ilçesinde, M.H.A'nın da eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonla İstanbul'da gözaltına alındığı bildirildi.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından “Örgüt kurmak suretiyle uluslararası uyuşturucu madde kaçakçılığı yapmak” suçundan Cumhuriyet Başsavcılığına çıkarılan 5 kişiden, A.Ç ve M.H.A'nın tutuklandığı, diğer sanıkların tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı belirtildi.




AA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2007 Salı 14:15:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakkarili heval IP: 88.254.119.xxx Tarih : 9.06.2007 16:51:54
yeter ya bir kaç kuruş daha fazla kazanayım diye haram yollarla ve insanların sağlığıyla oynamanın ne anlamı var birazda hakkı yaratanı düşünerek kazanalım