3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

28. yılında 12 Eylül

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ile Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Hakkari Şubeleri tarafından 12 Eylül askeri darbesinin 28. yıldönümü ile ilgili bir söyleşi düzenlendi. 

Altay Caddesi üzerinde bulunan sendika binasında düzenlenen söyleşiye 12 Eylül darbesi nedeniyle mağdur olduğu ve cezaevinde yattığı belirtilen vatandaşlar konuk edildi. Söyleşi öncesinde bir konuşma yapan Eğitim Sen Hakkari Şubesi Başkanı İsmail Ata, "üzerinden 28 yıl geçmesine rağmen etkileri ülkenin sosyal, ekonomik ve her alanına yansımış bulunan ve bir türlü izlerini atamadıkları 12 Eylül faşist askeri darbesini lanetlemek ve en azından genç kuşaklara bugünleri daha iyi anlatmak" adına bir söyleşi programı düzenlediklerini belirtti. Ata, "Hiçbir şey yapamıyorsak, en azından unutmamak ve unutulmamak adına, bugün burada o dönemin canlı tanıkları olarak o günlerin işkencelerini görüp mağdur olmuş insanlarıyla beraber bir söyleşi yapacağız. 12 Eylül, bu ülkede özellikle devrimci sosyalist güçlere karşı gerçekleştirilen ve hazırlıkları çok önceden planlanarak bugünlere getirilen bir darbedir" ifadelerini kullandı. 

Yapılan konuşmanın ardından 12 Eylül darbesiyle birlikte cezaevine düşerek mağdur olup işkence çektiği öne sürülen Ahmet Korkmaz, Mahmut Duran ve Sahir Mühürdaroğlu ile bir söyleşi yapıldı. Çok sayıda sendika üyesinin katıldığı söyleşide vatandaşlar, 12 Eylül süreci ve sonrasında yaşadıklarını anlattı.

iha
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2008 Cumartesi 17:38:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?