4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

3 bin 700 metrede çocuk olmak

Hakkari'de 3 bin 700 rakımda bulunan Cilo-Sat Dağları buzulları bölgesinde tarım ve hayvancılıkla uğraşan ailelerin çocukları, zevkli de geçse zorlu doğa şartlarında yaşıyorlar.

Şehirden 45 kilometre uzaklıkta bulunan Kırıkdağ köyü yakınlarındaki Cilo-Sat Dağları bölgesindeki Cennet ve Cehennem vadilerinde bulunan buzul dağlarının yakınlarına çadır kuran onlarca aile, yaz süresince burada tarım ve hayvancılıkla uğraşıyorlar. Aileleri ile birlikte yaylaya gelen küçük yaştaki çocuklar, 4 mevsimin bir arada yaşandığı bölgede zorlu, ancak bir o kadar da güzel günler geçiriyorlar.

Yaşıtları tatil köylerinde veya oyun parklarında eğlenirken onlar ise zorlu dağ koşullarında oynamanın keyfini çıkartıyorlar.

Musa Adıyaman isimli yayla sakini ise, Kırıkdağ köyünden gelerek buzul dağların eteklerinde çadır kurup hayvancılıkla uğraştıklarını belirttiler.

Adıyaman, zorlu bir hayata rağmen doğal güzellikler için yaz mevsimi geçirdiklerini anlatarak;  "Biz dağların daha yükseklerine koyun sağmaya giderken, çocuklar ise yaylada kalarak kendi aralarında eğleniyorlar" dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 16:14:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?