5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

3 mahalle susuz kaldı

HAKKARİ'DE 3 MAHALLE BAYRAM'DA SUSUZ KALDI

Hakkari Belediyesi tarafından 3 ayrı mahalleye içme suyu verilememesi tepkilere neden oldu.

Dağgöl, Keklikpınar ve Tekser mahallesi sakinleri en mutlu günlerinde belediyenin kendilerini susuz bırakmasına tepki gösterdiler. Bayramın ikinci gününü susuz geçirdiklerini belirten mahalle sakinleri içme suyu ihtiyaçlarını ise şehirden 7 kilometre uzaklıkta bulunan Sümbül Dağı altındaki kaynaklardan karşıladıklarını ifade ettiler. Bazı mahalle sakinleri ise araçları olmadığı için komşularında kendilerine su taşıması için ricada bulunduklarını söylediler. Şaban Çelik ve Aydın Alpsar ve Ramazan Taş isimli mahalle sakinleri, mutlu bir günde susuz kaldıklarını belirtiler.

Dağgöl mahallesi sakinleri, "Mahallemize iki günden bir su bırakılıyor. Gece geç saatlerde bırakıldığı içinde aileler su ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Defalarca belediyeye müracaat etmemize rağmen suyun bırakılış saatinde bir düzenleme yapmadılar. Önceki gün akşam saatlerinde ise su bırakılmadı. Mahalle sakinleri olarak bayram gününde susuz kaldık. Belediye yetkililerine sesleniyoruz. Bu su içini bir düzene oturtun. Burası köy değil şehirdir. Sıkıntımız olduğunda nereye başvuracağımızı bilmiyoruz" şeklinde konuştular.

Belediye yetkilileri ise Keklikpınar ve Tekser mahallesinde içme suyu vanası bilinmeyen bir nedenden dolayı kırıldığını belirterek, bıraktıkları suyun ise yola aktığını arızanın giderilmesi için mahalleye su vermediklerini belirttiler. Arızanın giderilmesinin ardında mahalleye yeniden su vereceklerini belirten yetkililer, Dağgöl mahallesi Kalealtı semtine ise Medeni Sancar Caddesi üzerinde yol yapım ve genişletme çalışmaları yapıldığından içme suyu şebekesine firma tarafından 4 ayrı vana takıldığını, vanaların hangisinin Kalealtı semtine ait oluğunu bilmedikleri için mahalleye su veremediklerini ifade ettiler.

HAKKARİ'DE 3 MAHALLE BAYRAM'DA SUSUZ KALDI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2010 Çarşamba 13:06:01
Güncelleme :18 Kasım 2010 Perşembe 01:41:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?