4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

3 PKK'lı terörist teslim oldu

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Kuzey Irak'a yönelik kara ve hava harekatının ardından teslim olan terörist sayısında artış olmaya başladı.

Önceki günde Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Esendere Sınır Kapısı'ndan giriş yapan 3 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu. Böylece Hakkari ve ilçelerinde son bir hafta içersinde teslim olan terörist sayısı 10'a yükseldi.

Edinilen bilgiye göre önceki gün İran sınırındaki sınır kapısından giriş yapan ve yaklaşık 15 yıldır örgüt içinde faaliyet gösteren Hakkari nüfusuna kayıtlı Pekoşin kod adlı Rojan Tuğan (1977), Siirt Eruh ilçesi Yanıkses köyü nüfusuna kayıtlı Adamet Efsane Star kod adlı Gülsüm Şenci (1985) ve Diyarbakır merkez Kışıkbağ köyü nüfusuna kayıtlı Ejder kod adlı Eyüp Çelik (1986) isimli teröristler güvenlik güçlerine teslim oldular. Böylece son bir hafta içersinde il ve ilçelerde teslim olan terörist sayısı 10'a yükseldi. Türk Silahlı Kuvvetlerinin kara ve hava hareketinin ardında çok sayıda teröristin guruplar halinde kaçmak istediklerini anlatan örgüt mensupları, fırsatını bulanların hemen kaçacaklarını anlattığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2008 Perşembe 10:05:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?