4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

3 yıldır ahırda inekleriyle birlikte yaşıyor

Hakkari'de evsiz bir aile, 3 yıldır ahırda inekleriyle birlikte yaşıyor.

Yüksekova ilçesinin Esentepe Mahallesi'nde yaşayan 8 nüfuslu Orhan ailesinin içinde bulunduğu durum, görenleri hayrete düşürüyor. 4 yıl önce geçirdiği bir rahatsızlık sonucu akli dengesini yitiren baba Sadi Orhan (35) çalışamadığı için aileye anne Hazal Orhan (34) bakıyor. Anne Hazal Orhan, kendisi gibi yürüme engelli olan 2 erkek çocuğu ile birlikte perişan bir şekilde ortada kaldığını belirterek, "Geçim derdine düşünce yardımsever insanlar aracılığıyla bulabildiğimiz bir ahırda bir ineğimiz ve buzağı ile birlikte yaşamaya başladık. Sağlıksız bir ortamda açlık içinde yaşamaya çalışıyoruz. Tek geçim kaynağımız çocuklarımın da "İkinci annemiz" dedikleri ineğimizden elde ettiğimiz süttür" dedi.

Evde bulunan minik Halit (1), Bahar (4), Kevser (7), Şehriban (8), Sefer (12) ile Berivan'ın (14) ise gözyaşları dinmiyor. Ailenin içinde bulunduğu sıkıntıları anlatan, okula gidemedikleri için çok üzüldüklerini belirten Şehriban ve Sefer Orhan, "Bizim evimiz yok, babamızın da akli dengesi yerinde değil. Çok kötü durumdayız" dedi.

Aileyi yağmurlu zamanda evine götüren ve yaşadıklarına şahit olan komşuları Nebahat Erhan ise; "Aile 3 senedir bu ahırda inekle birlikte yaşıyor. Ne yemeleri ne içmeleri var ne de banyo yapıyorlar. Ne olursunuz bunlara bir çare bulun. Siz olsanız bir yerde inekle birlikte yaşar mısınız?" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2007 Perşembe 12:04:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?