4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

3 yıldır döşenmeyi bekliyorlar

Hakkari'nin Karşıyaka Mahallesi'nde sulama kanalına döşenmek için 3 yıldır bekletilen beton menfezler, çocukların gölgeliği ve oyun alanı haline geldi.

Karların erimesi ve yağmurlar yüzünden taşan Sülük göletinin sebep olduğu taşkınlardan korunmak için mahalle halkının kendi imkanları ile temin ettikleri menfezler yıllardır döşenmeyi bekliyor. Belediye tarafından mahalle içindeki kanala döşenmesi için alınan beton menfezler, yaz aylarında çocuklar için sıcaktan korunma ve oyun olarak kullanılıyor.

Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Nedim Kanat, mahalle sakinlerinin kendi imkanları ile almış oldukları menfezlerin terk edildiğini belirtti. Kanat, "Mahallemizin üzerinde bulunan Sülük göleti her yıl karların erimesiyle birlikte kabararak evlere, ekili alanlara zarar veriyordu. Bu nedenle mahalle sakinleri bu tahribatı önlemek için beton menfezler temin ederek belediyenin sulama kanallarına yerleştirilmesini istediler. Ancak aradan 3 yıl geçmesine rağmen bu menfezler halen kanallara döşenmedi. Mahalle sakinleri üstü açık kanala çöplerini atıp lağım sularını bağlaması sonucu artık bahçeler de kurumaya başladı. Yetkililerin biran önce bu menfezleri kanalara döşemesini istiyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 17:57:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?