3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

30 Ağustos güvenlik içinde kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm Türkiye'de olduğu gibi Hakkari'de düzenlenen törenlerle kutlandı. Geniş güvenlik önlemlerin alındığı törende, alana gelenler tek tek üst aramasından geçirildi.


Sabah saatlerinde valilik önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenklerin bırakılması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Hakkari Tümen Komutanı Tümgeneral Gürbüz Kaya'nın, asker ve katılımcıların bayramını kutlamasıyla devam edilen tören, asker ve askeri araçların geçişiyle son buldu.


Tören boyunca yüksek binaların çatılarına yerleştirilen keskin nişancılar, çevrede adeta kuş uçurtmazken, tören alanına ise getirilen 2 sinyal bozucu askeri aracın bulunması dikkat çekti. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı törende, bazı askerlerin ise K-9 bomba arama köpekleri ile birlikte kutlamalar boyunca yollarda çevre güvenliği aldığı gözlerden kaçmadı.


Hakkari Valiliği önünde düzenlenen kutlama törenlerine daha sonra Orduevi Askeri Gazinosu'nda devam edildi. Hakkari Tümen Komutanı Tümgeneral Gürbüz Kaya ile Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Lokman Ekinci'nin Askeri Gazino'da tebrikleri kabul ettiler. Kutlama törenlerine Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Hakkari Milletvekili Abdulmuttalip Özbek, Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Z. Atilla Ataalp, Emniyet Müdürü Cavit Çevik, kamu kurum ve kuruluş amirleri ile askerler katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2008 Cumartesi 14:39:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?