3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

320 kişilik pansiyonun temeli atıldı

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, yapılan yeni yatırımlar sayesinde Hakkari'nin artık kabuk değiştirdiğini belirtti. 

Şehit Mehmet Ceyhan Caddesi üzerinde bulunan Atatürk Anadolu Lisesi bahçesinde yaptırılacak kız ve erkek öğrenci pansiyonun temeli yapılan bir törenle atıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen törene Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Hakkari Milletvekili Dr. Rüstem Zeydan, Vali Yardımcıları Ali Hamza Pehlivan, Orhan Balcı, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kurmay Albay Z. Atilla Ataalp, İl Emniyet Müdürü Cavit Çevik, Ticaret ve Sanayi Odası (HTSO) Başkanı Ahmet Şen, İl Milli Eğitim Müdürü Şevki Aydın ile daire amirleri katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardında bir konuşma yapan Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, yatırımlar sayesinde Hakkari'nin artık kabuk değiştirdiğini belirtti. 

Hükümetin çok zorlu olan başarılara imza attığını, Başbakan Erdoğan ve bütün Bakanlara şükranlarını sunduğunu belirten Vali Nasuhbeyoğlu "Hakkari ilimiz son yıllarda çok önemli yatırımlara sahne olmuştur. Geleceğimiz olan çocuklarımızı mutlaka kırsal kesimdeki köylerdeki okullarından şehirlere transfer etmemiz gerekir. İşte bu transfer açılışını yaptığımız yurtlarımızdır. Yaklaşık 8 bine yakın çocuğumuz son 5 yıl içinde öğrencilerimizi köylerden ilk öğretim orta öğretim çağına almışız. Yeni mesleki okullar açıyoruz" dedi. 

Hakkari Ak Parti Milletvekili Dr. Rüstem Zeydan ise, ülke geleceği ve yarınları açısından eğitimin gerekliliğine vurgu yaptı. Zeydan, "Sayın Valimiz Ayhan Nasuhbeyoğlu'nun göreve başlamasıyla birlikte eğitim ve öğretimde büyük atılımlar sağlanmıştır. Türkiye'nin ortalamasının çok üstünde bir nüfus artış hızımız yüzünden daha çok okula, dersliğe, eğitim-öğretim kadrolarına, teknolojiye ve inançlı, memleketini, milletini seven yarının geleceği olan gençlerimize ihtiyacımız var. Devletimiz yöreye büyük yatırımlar yapmakta ve yapmaya devam ediyor. Ayrıca size bir müjde vermek istiyorum. Temmuz ayında atılacak olan yeni Devlet Hastanesi'nin temel atma törenine Başbakanımız beraberindeki Bakanlarla birlikte katılacaktır" şeklinde konuştu. 

İl Milli Eğitim Müdürü Şevki Aydın ise konuşmasında, Hakkari'de 52 bin 585 ilköğretim, 13 bin 300 ortaöğretim ve 2 bin 796 ana okulu öğrencisi olmak üzere toplam 68 bin 681 öğrencinin eğitim ve öğretime devam ettiğini belirtti. Aydın, ildeki 12 yatılı ilköğretim bölge okulunda bin 930 kız ve 3 bin 349 erkek olmak üzere toplam 5 bin 279 öğrenci eğitimini sürdürmekte olduğunu söyledi. 

Pansiyonun temeli vali ve beraberindekiler tarafından kurban kesiminin ardında dualarla atıldı. Hakkari Valiliği Köylere Hizmet Götürme Birliği ve iş adamı İsmet Ölmez'in katkıları ile yapılan 320 kişilik 5 katlı kız ve erkek pansiyonunun, 1, 5 milyon YTL'ye mal olacağı belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2008 Pazar 20:05:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?