5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

40 yıldır bitmeyen sorun!

Hakkari'nin Ağaçdibi Köyü'nde yaylaya çıkan kadınlar, yol sorun yüzünden yaylada sağdıkları sütleri sırtlarında taşıyarak köylerine götürmek zorunda kaldıklarını belirterek, yetkililerden yaylanın yarım kalan yolunun tamamlanmasını istedi.

Hakkari'ye 20 kilometre uzaklıkta bulunan Ağaçdibi köyüne bağlı Hinke yaylasına yazın koyun sağmak için çıkan kadınlar, yol sorunundan dolayı büyük sıkıntı yaşıyor. 40 yıldır yaylada yol sorunu yaşayan Ağaçdibi köyündeki vatandaşların bu çilesi, İl Genel Meclis üyelerinin çalışmaları sonucu bu yıl programa alındı. Ancak köy ile yayla arasında ilk kez açılan 3 kilometrelik yolun tamamlanmaması ise kadınları sıkıntıya sokuyor. Araçların yaylaya çıkamaması yüzünden kadınlar, yaylada sağdıkları sütleri sırtlarında köye taşımak zorunda kalıyor.

Daha önce bölgede yaşanan sorunlardan dolayı devletin yaylaların yollarını güvenlik gerekçesiyle yapmadığını, ancak çözüm süreciyle birlikte artık köylü vatandaşların yaylalara çıktığını belirten kadınlar, "Bu dağlarda artık kan akmasını istemiyoruz. Bu süreçle birlikte hükümet ve devlet yetkilileri her yönüyle bu bölgelere yatırım yapmalı. Yolsuz ve susuz kalan köy, mezra ve yayla olmamalı. Bizim yaylanın yolu yoktu. İlk kez bu yıl yapıldı. O da yarıda bırakıldı. Yayla yolunda stabilize yapılmadığı için araçlar çıkamıyor. Biz de her gün sağdığımız koyunların sütünü sırtımıza alarak 3 kilometrelik yürümek zorunda kalıyoruz" dedi.

DHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2013 Cuma 18:19:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?