2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

46 kilo eroin ele geçirildi

Hakkari İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından bir araçta yapılan aramada 46 kilo eroin ele geçirildi, olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı.


Hakkari Valiliği'nde yapılan açıklamaya göre, dün saat 14:30 sıralarında Yeniköprü Jandarma Karakol Komutanlığı'nın yol kontrol ve arama noktasında şüphe üzerine plakası ve sürücüsü belirtilmeyen bir araç durduruldu. Araçta narkotik köpeği ile yapılan aramada, önceden özel olarak yaptırılmış zulalarda gizlenmiş 88 paket içerisinde maddi değerinin 1 milyon 54 bin TL olduğu değerlendirilen toplam 46 kilogram eroin ele geçirildi. Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile olayla ilgili bir şüphelinin gözaltına alındığı, inceleme ve soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.


Hakkari il genelinde uyuşturucu madde kaçakçılığı ile mücadelenin kararlılıkla devam ettiği belirtilen açıklamada "26 ve Nisan 2009 tarihlerinde icra edilen 2 operasyon ile birlikte Hakkari İl Jandarma Komutanlığı'nca son bir hafta içersinde ele geçirilen eroin miktarı 102 kilo 683 grama ulaşmıştır" denildi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 12:33:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?