3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

47 öğretmen görevden alındı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde ek ders karşılığı görev yapan 47 öğretmen, hiçbir gerekçe gösterilmeden görevden alındıklarını belirterek uygulamaya tepki gösterdiler.


Yüksekova merkez ve köylerinde ek ders karşılığı çalışan 47 öğretmen görevden alındı. Yerlerine daha deneyimsiz ve daha az eğitim alanların atandığını belirten öğretmenler, şok içerisinde olduklarını söylediler.

Yıllardır en tehlikeli sınır bölgelerinde bile görev yaptıklarını belirten öğretmenler gerekçe belirtilmeden görevden alındıklarını ve öğrencilerinin mağdur edildiğini anlattılar. Bazı öğretmenler ise "güvenlik gerekçesi" ile görevden alındıkları yönünde kendilerine bilgi geldiğini belirterek durumun bir skandal niteliği taşıdığını ileri sürdüler.Kararın hangi maksatla yapıldığını öğrenmek isteyen ve İlçe Kaymakamlığı'na dilekçe veren öğretmenler, Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarının sadece "Bizimle ilgili bir durum yok" demelerinin olayı daha da karmaşık hale getirdiğini anlatarak "Gerekçenin ne olduğunu, bu uygulamanın niye yapıldığını bilmiyor, bu konunun aydınlatılmasını bekliyoruz. Yıllarca verdiğim emeğin bir anda silinmesi bizi rencide etmiştir" dediler.


Öte yandan Yüksekova Kaymakamı Mehmet Ünal ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamza Anuş ise konu ile ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı.

iha
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 18:11:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?