5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

'5. Yayla Şenlikleri' yapıldı

HAKKARİ'DE '5. YAYLA ŞENLİKLERİ' YAPILDI

Hakkari Valiliği tarafından düzenlenen '5. Berçelan Kültür Sanat ve Spor Şenlikleri' 3 bin 500 metre rakımlı Berçelan Yaylası'nda yapıldı.

Sabah saatlerinden itibaren araçlarla şenliklerin yapılacağı 3 bin 500 metre rakımlı Berçelan Yaylası'na hareket eden vatandaşlar, Hakkari İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı kimlik kontrolünün ardından geçişlerine izin verildi. Şenliklerin yapılacağı yaylanın çevresinde geniş güvenlik önlemleri alan jandarma ekipleri, yüksek tepelere sinyal bozucu araçlar yerleştirildi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen kayak yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini Hakkari Valisi Muammer Türker ile beraberindekiler tarafından verildi. Vali Türker, sanatçı Aydın Aydın'ın söylediği türküler eşliğinde vatandaşlarla birlikte halay çekti. Van'ın Çatak Belediye Başkanı Mehmet Emin Babur, halayın başını çekerek şenliklere ayrı bir renk kattı. Yöresel kıyafetler giyen vatandaşlarla bir süre halay çeken Vali Türker ve beraberindekiler geçtikleri kıl çadırda kendilerine ikram edilen çayı içip yemek yediler.

"BU GÜZEL ETKİNLİĞİ SİYASETE KURBAN EDENLER HAKKARİ'YE EN BÜYÜK KÖTÜLÜĞÜ YAPMAKTADIR"

Batı bölgelerinde insanların denize girdiği bir dönemde Hakkarililer, çıktığı yaylada karda kaymanın keyfini çıkarmaya çalıştılar. Türk Hava Kurumu (THK) görevlileri yamaç paraşütü yaptı ve güreş yanışmaları düzenlendi.

Burada bir konuşma yapan Vali Muammer Türker, bölgede yıllardır kuş cıvıltısı, kaval ve kuzu sesinin yerine silah seslerinin yankılandığını söyledi. Vali Türker, "Özelikle bu bölgede yaşayan insanlarımız açısından daha çok huzurun gelmesini istiyoruz. Buradaki yaylalarda bolluk ve bereket olsun istiyoruz. Geçen yıl yasak olan 72 yayla ve merayı serbest ederek vatandaşlarımızın kullanımına açtık. Umarım hiçbir yaylamız kapalı kalmasın tek temennimiz budur. Yayla şenliklerinin yaşaması için bu şenliklerle

tanıtmamız gerekiyor. Olayları bahane ederek Berçelan Şenlikleri'ne gölge düşürenler, halkımızın bu güzel etkinliğe katılmasını engelleyenler, bu güzel etkinliği siyasete kurban edenler Hakkari'ye en büyük kötülüğü yapmaktadır. Berçelan Yaylası siyaset üstü bir değerdir. Biz bu konuda Hakkari ve Berçelan'ı dünyaya tanıtmaya çalışacağız" dedi.

Hakkari'de düzenlenen KCK operasyonunda BDP İl Başkanı Mehmet Sıdık Alkış'ın da aralarında bulunduğu 11 kişinin tutuklanması nedeniyle şenliklere katılımın az olduğu gözlendi.

HAKKARİ'DE '5. YAYLA ŞENLİKLERİ' YAPILDI
HAKKARİ'DE '5. YAYLA ŞENLİKLERİ' YAPILDI
HAKKARİ'DE '5. YAYLA ŞENLİKLERİ' YAPILDI
HAKKARİ'DE '5. YAYLA ŞENLİKLERİ' YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2010 Pazar 15:37:00
Güncelleme :14 Haziran 2010 Pazartesi 19:06:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?