3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

5 ayrı noktaya çığ düştü

Hakkari şehir merkezi yoğun yağış yüzünden adeta kara gömülürken, Çukurca karayolu ile Hakkari-Şırnak karayolunda 5 ayrı noktaya çığ düştü.

Yaklaşık 3 gündür aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı, il genelinde yüzlerce köy yolunun kapanmasına neden oldu. Kar yağışı yine en çok çocukları sevindirirken, çarşı merkezinde kara gömülen araçlarını çıkartmaya çalışan sürücüler zor anlar yaşadılar.

Hakkari-Çukurca karayolunun 15. kilometresinde iki ayrı noktada, Hakkari-Şırnak karayolu Çığlı köyü üst kısımlarında bulunan Sorakutran mevkisinde de üç ayrı noktada çığ düştüğü belirtildi.

Düşen çığlar nedeniyle akşam saatlerinde kapanan Hakkari-Şırnak karayolunun yeniden açılması için çalışmaların sürdüğünü belirten Hakkari Karayolları 114. Şube Şefliği yetkilileri, hava şartlarının karla mücadele çalışmasını olumsuz etkilediğini belirttiler.

Daha önce de bu bölgeye çığların düşmesi sonucu birçok kişinin kar altında kalarak hayatını kaybettiğini ifade eden Karayolları yetkilileri, havanın sisli ve yağışlı olması halinde sürücülerin gerekmedikçe bu güzergahı kullanmamalarını istediler.

iha
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2012 Çarşamba 17:40:19
Güncelleme :1 Şubat 2012 Çarşamba 17:48:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?