3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

5 yıllığına 561 öğretmen

Hakkari'de yaşanan öğretmen açığının kapatılması için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yöreye 5 yıllığına 561 öğretmen atanacağı belirtildi. 

Konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, öğrencilerin daha iyi eğitim alması için Milli Eğitim Bakanlığı ve hükümetin her türlü çabayı gayreti gösterdiğini belirtti. 

Basın mensuplarının aracılığıyla Hakkarili vatandaşlarına bir müjde vermek istediğini belirten Vali Nasuhbeyoğlu, "Bütün Hakkari için sevindirici olan bir açıklamayı yapıyorum. Önümüzdeki günlerde Hakkari ilimize 5 yıl burada kalacak şekilde 561 öğretmen tayini olacak. 1-2 ay önce yapılan sınıf ve branş öğretmenlere ilave olarak çok miktarda yine sınıf ve branş öğretmeni tayini olacak. Bu sene geçen ve daha önceki yıllardan daha iyi bir şekilde bir öğretmen kadrosuna sahip olmuş olacağız. Şimdiden ben bu yeni öğretmenlerimizin hayırlı olmasını diliyorum. Bu sene yeni gelecek öğretmenlerimizle beraber Hakkari ilimize binin üzerinde tayin olmuş olacak" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2008 Cumartesi 09:34:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
eğitimci IP: 88.226.147.xxx Tarih : 20.09.2008 11:23:33

Nasıl olacak bu iş merak ediyorum.Yeni bir yönetmelik mi çıkaracaklar?Yoksa sözleşmeli mi alacaklar?Burda çalışacak öğretmene 5 yıl durması için ne kadar maaş verecekler?Becerebilirlerse helal olsun...