5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

50 kişilik işe 514 başvuru

50 KİŞİNİN ALINACAĞI İŞE 514 KİŞİ BAŞVURDU

Hakkari'deki değişik okullarda çalıştırılmak üzere alınacak 50 temizlik görevlisi, başvuran 514 kişi arasında yapılan kura ile belirlendi.

İŞKUR Müdürlüğü tarafından Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında il merkezi ve bağlı köylerdeki okullarda geçici olarak çalıştırılacak 50 temizlik personeli için, aralarında kadınların da bulunduğu 514 kişi başvurdu. Bugün sabah saatlerinde Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen kura çekimine Hakkari İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Biçer, İŞKUR Müdür Vekili Salih Avci ve temizlik görevlisi olarak çalışmak üzere müracaatta bulunan çok sayıda vatandaş katıldı. Noter tarafından 514 kişi

arasında bilgisayar ortamında yapılan kura çekimi vatandaşlara heyecanlı anlar yaşattı. Yapılan kura sonucunda il merkezi ve bağlı köylerdeki okullarda çalışmak üzere 50 kişi iş sahibi oldu. Kurada isimleri çıkan kişilerin, Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerekli işlemleri yapıldıktan sonra belirlenecek okullara görevlendirilerek 15 Haziran 2010 tarihine kadar çalıştırılacaklarını bildirildi.

Hakkari'nin Çukurca ilçesi Kavuşak köyünde göç eden 7 nüfuslu Kahır Kanat ise, kura çekiminde torpil yapıldığını iddia etti. Kanat,"Köylerimizden göç ederek şehre yerleştik. Şehirde iş bulamadığımız için perişan olduk. İş Kur Müdürlüğü'ne müracaat ettik. Ancak bakıyorum birçok kişinin ismi çıktı. Ancak biz fakirlerin ismi ise çıkmadı. Bu ne iştir biz de anlayamadık" dedi.

50 KİŞİNİN ALINACAĞI İŞE 514 KİŞİ BAŞVURDU
İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2010 Pazartesi 14:20:03
Güncelleme :8 Şubat 2010 Pazartesi 19:00:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?