3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

50 köyle ulaşım kesildi

Hakkari'nin Durankaya beldesinde 3 yıl önce yarıda bırakılan 7 kilometrelik yolun dar olmasından dolayı, 50'ye yakın yerleşim birimine ulaşımın güçlükle sağlandığı öne sürüldü.

Şehirden 20 kilometre uzaklıkta bulunan Durankaya beldesi ile 50 ayrı köy ve mezra yolunun ulaşımını sağlayan yolda, Van Karayolları 111. Bölge Müdürlüğü tarafından 2008 yılında bakım ve onarım çalışmaları başlatıldı.

Ancak 20 metrelik uçurumun kenarında ilerleyen 7 kilometrelik dar yolun bitirilmemesi, belde sakinleri ve çevre köylerde yaşayanların tepkilerine neden oldu. Karayolları yetkililerine tepki gösteren belde sakinleri, yolda her an ölümcül kazaların yaşanabileceğini belirterek Hakkari Valiliği başta olmak üzere Karayolları 111.Van Bölge Müdürlüğü ile Karayolları Genel Müdürlüğü yetkililerini göreve çağırdı.

"50 KÖYE ULAŞIM GÜÇLÜKLE SAĞLANIYOR"

Belde sakinleri, "Hakkari-Geçitli yolu Durankaya beldesi üzerinden 40 yıl önce açılmıştır. O günlerin şartlarında kazma küreklerle bu yol açılmıştır. Son yıllarda bakım ve onarımına başlandı. Ancak 2008 yılında Karayolları tarafından genişletme çalışmaları başlatılan yol durduruldu. Şimdi geçit çok dar şeritte ve çok zor şartlarda yapılmaktadır. Durankaya beldesinden 22 köy, Geçitli mıntıkasından 30 köy ve mezra toplam 50 yerleşim yerine ulaşım güçlükle sağlanmaktadır. Yolun bitirilmesi için Hakkari Valiliği başta olmak üzere Karayolları Van Bölge Müdürlüğü ve Karayolları Genel Müdürlüğünden destek bekliyoruz. Bakın bu yol yapılmazsa ciddi kazalara sebebiyet verecektir. Yolun alt kısmında ise 20 metrelik uçurum bulunmaktadır. Yol o kadar dar ki, bir araç bile geçmekte zorlanıyor. Ağır kış şartlarında söz konusu noktadan araçlar geçemediği için köylüler araçlarını bırakıp yaya olarak belde ve köylere ulaşmaya çalışıyor" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2012 Çarşamba 18:45:38
Güncelleme :18 Ocak 2012 Çarşamba 18:50:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?