4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

55 öğrenci tavuk dönerden zehirlendi

HAKKARİ merkeze bağlı Kırıkdağ Köyü İlköğretim Okulu'nda taşımalı eğitim gören 55 öğrenci, yedikleri öğle yemeğinden zehirlendi. Öğrenciler Hakkari Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınırken, öğrencilere ekmek arası tavuk döner ve meyve suyu verildiği belirtildi.

Çevre köylerden öğrencilerin taşımalı eğitim gördüğü, Hakkari'ye 15 kilometre uzaklıktaki Kırıkdağ Köyü'nde bulunan Şehit Yarbay Mesut Kuru İlköğretim Okulu'nda bugün öğlen yemeğinde öğrencilere ekmek arası tavuk döner ve meyve suyu verildi. Yemekten sonra 55 öğrencide mide bulantısı ve kusma şikayetleri başladı. Durumun okul idaresine bildirilmesi üzerine Hakkari Sağlık Müdürlüğü'nden ambulans istendi. 55 öğrenci, ambulanslar ve özel araçlarla Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ancak 55 öğrencinin bir anda acil servise getirilmesi yatak sıkıntısına neden oldu. Doktorlar bazı öğrencileri ayakta, diğerlerlerini 5'er kişi olarak bir yatakta muayene etmek zorunda kaldı.

Öğrencilerle birlikte hastaneye gelen Kırıkdağ Köyü Muhtarı Şakir Adiyaman, zehirlenme nedenin doktorların yapacağı kontrolden sonra kesin olarak ortaya çıkacağını, ancak kendisinin, öğrencilerin yedikleri öğlen yemeğinden zehirlenmiş olabileceğini tahmin ettiğini söyledi. Muhtar Şakir, bu sistem yerine öğrencilere okulda yemek yapılarak verilebileceğini de söyledi.


Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2007 Pazartesi 15:06:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?