4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

6 ilde dev uyuşturucu operasyonu

Hakkari, Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay ve Edirne hattı üzerinde gerçekleştirilen eş zamanlı 'Yeditepe 27" operasyonunda, benzin deposunda zula edilerek yurt dışına götürülmek istenen 19 kilo 350 gram eroin maddesi ele geçirildi.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekipleri, Güneydoğu'dan başlayan hat üzerinden yurt dışına uyuşturucu madde götürüleceği ihbarı üzerine 'Yeditepe 27' kodu ile geniş çaplı bir operasyon başlattı. Plakası ve sürücüsü belirlenen otomobil, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden yola çıktığı andan itibaren takibe alındı.

Mardin Kızıltepe ilçesine kadar otomobille gelen Sener K., benzin deposuna zula edilen eroin maddesini İsmet K.'ye devretmek istedi. Bu sırada polis, Mardin'in Kızıltepe ilçesi, Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay ve Edirne'de eş zamanlı operasyon için düğmeye bastı. Operasyonda Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Sener K. ve İsmet K.'nin yanı sıra Hakkari, Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay ve Edirne'de Şevket K. Cemal E., Ekrem K., Mustafa D., Mustafa Y., Abdullatif B. ve Mehmet Ö. isimli şahıslar gözaltına alındı.

Öte yandan otomobilin benzin deposunda yapılan incelemelerde, 38 adet paket halinde 19 kilo 350 gram eroin tespit edildi. Depoyu söken polis, paketleri deponun içerisinden tek tek çıkardı. Otomobilin uyuşturucu madde ile doldurulan deposunun sadece 10 litre benzin aldığı, bu nedenle şahısların sık sık petrol istasyonlarında durduğu öğrenildi. Çökertilen şebekenin ele geçirilen uyuşturucu maddeyi Edirne'den yurt dışına çıkarmayı planladığı tespit edildi.

Gözaltına alınan 9 şahıs, "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan adli makamlara sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 12:39:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?