2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

600 esnaf mağdur durumda

Hakkari Esnaf Kefalet Kredi Kooperatif Başkanı Übeydullah Öztunç, yaklaşık 5 yıldır kooperatife borçlu olan 30 esnaf yüzünden kooperatifin kapalı olduğunu ve bu yüzden 600 esnafın mağdur duruma düştüğünü belirtti.

Hakkari'de yaklaşık 4 bin yakın esnafın bulunduğunu ve bu esnaflardan yaklaşık 600'nün kooperatife üye olduğunu belirten Öztunç, 30 esnaf yüzünden yaklaşık 5 yıldır kooperatiflerinin kapalı olduğunu belirtti.
Öztunç, "2004 yılında Hakkari Esnaf Kefalet Kredi Kooperatif Başkanlığı olarak birçok esnafımıza kredi imkanı sunduk. Birçok esnafımız zamanında borçlarını ödedi. Ancak içlerinden 30 esnaf yaklaşık 5 yıldır kredi borçlarını ödemediği için bu yüzden kooperatifimiz kapalı bulunmaktadır. Bu 30 esnaf arkadaşımızı işyerlerinde ziyaret ederek borçlarını kapatmaları yönünde girişimlerde bulunduk.

Gerekirse kendilerine her türlü taksitlendirmeyi ve ellerinde ne kadar gelirse o kadar ödeme yapmalarını söyledik. Tüm bu girişimlerimize rağmen bu arkadaşlarımız taksitlerini yatırmadılar. Yatırmadıkları için de kooperatifimiz bu yüzden kapalı bulunmaktadır. Bu esnaflar borçlarını ödemedikleri içinde yaklaşık 600 esnafımız kredi kooperatifinden yaralanamıyor. Bu esnaf arkadaşlarımızın biran önce bu borçlarını kapatmalarını istiyoruz. Bir hafta içersinde kapatmamaları durumunda isimlerini basın yoluyla teşhir edeceğimizi belirtmek istiyorum" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2009 Cuma 16:53:53
Güncelleme :24 Temmuz 2009 Cuma 17:12:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?