4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

7 bin 500 kişiye tek doktor

Çukurca İlçesi'ne gönüllü olarak gelen Dr. Mehmet Serdar Güçlü, yöre halkının kendilerine ihtiyaç duyduğunu belirterek, meslektaşlarına bölgede görev yapmaları çağrısında bulundu. 

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra yaklaşık bir ay önce gönüllü olarak gelerek Irak'ın sıfır noktasında bulunan Çukurca İlçesi Sağlık Ocağı'nda göreve başlayan Dr. Mehmet Serdar Güçlü, ilçenin tek doktoru olarak görev yapıyor. 

7 bin 500 nüfusa tek başına hizmet vermeye başlayan Dr. Güçlü, hipokrat yemini etmiş bütün meslektaşlarının severek bölgeye gelip görev yapmalarını istedi. Dr. Güçlü, "Buraya gelmek istemeyen arkadaşlarımız var. Ben de bunların aksine bir fikir oluştu ve ettiği hipokrat yeminine bağlı kalarak severek bölgeye geldim. Çünkü yemin edilirken yer ve mekan beğendirmiyor. İmkanlar ne olursa olsun hiçbir şey insan hayatından daha değerli olmaz. İnsanlara hizmet etmek zorunluluğu vicdani bir görevdir" dedi. 

İlçenin çok güzel ve insanlarının ise mütevazı ve misafirperver olduğunu kaydeden Dr. Güçlü, idari makamlarla koordineli çalışarak her türlü sorunun üstesinde geldiğini kaydetti. Görev yaptığı sağlık ocağının ise bu yıl açılmasına rağmen eksiklikleri yok denecek kadar az olduğunu dile getiren Dr. Güçlü, aynı zamanda iyi bir lojmana sahip olduklarını anlattı. Dr. Güçlü, "Böylesi sıcak ve düzenli bir ortamı bulmak beni çok memnun etmiştir. Umarım meslektaşlarım da bölgeye hizmet vermek için hiç tereddüt etmeden yarış içerisinde olurlar" şeklinde konuştu. 

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise fedakarca görev yapan Dr. Güçlü'nün, yanına belli aralıklarla geçici görevle doktor verdiklerini kaydetti. Sağlık ocağının hiçbir eksiğinin bulunmadığını da dile getiren yetkililer, doktorların burada rahatlıkla görev yapabileceklerini söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2007 Cumartesi 15:22:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
soner cora IP: 88.254.40.xxx Tarih : 21.02.2007 13:40:56
vallahı helal olsun adam tek basına koca sehre bakıyor ama onun emenı alıyordur dımı neyse doktoruma basarılar adana demır spor