5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

7 yaşındaki Fehmi'nin dramı

7 YAŞINDAKİ FEHMİ'NİN DRAMI

Hakkari'de zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren 10 nüfuslu Türan ailesi, 7 yaşındaki çocuklarının sağlığına kavuşması için yetkililer ile hayırsever vatandaşlardan yardım eli bekliyor.

Bölgede meydana gelen olaylardan dolayı 1990 yılında Hakkari'nin Çukurca ilçesi Narlı köyü Taşlık mahallesinde göç ederek Hakkari Yeni Mahalleye yerleşerek burada toprak bir evde kirada oturan Türan ailesinin 7 yaşlarındaki çocukların her geçen gün gözlerinin önünde ölüme gittiğini belirttiler. Baba Hacer Türan, İHA bürosunu ziyaret ederek içine düştüğü durumu anlattı. Kendisinin köy koruculuğu yaparak 10 nüfuslu ailesinin geçindirmeye çalıştığını ifade eden Türan, çok zor durumda bulunduklarını belirtti. Türan, "Bizler bölgede meydana gelen olaylardan dolayı köylerimizden göç ederek şehre yerleştik. Çok zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyoruz. 10 nüfusum bulunmaktadır. Çocuğum Fehmi Turan, 3 yıl önce aniden hastalandı. Defalarca Van'a götürdüm. Sonra da beni Ankara Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Nöroloji ve Beyin Cerrahi Bölümü'ne gönderdiler. Yaklaşık 4 yıldır yılda en az 4 defa Ankara'ya gitmek zorunda kalıyorum. Çocuğun beyninde su toplandığını söylediler. Halen tedavisi sürüyor. Ancak elimde imkanım olmadığı için çocuğumun tedavisini sürdüremiyorum. Bazen havale geçiriyor, bazen kendisine zarar veriyor. Valilik bazen yardımda bulunuyor. Ancak bu tedavisine yetmiyor. Çocuğumuz hergün gözlerimizin önünde eriyip gidiyor. Çok zor durumdayız. Yetkililer ve hayırsever vatandaşların bu çocuğumuza yardım elini uzatarak yeniden hayatta döndürmesini istiyoruz" dedi.

Annesi Siyahan Türan ise çocuğunun tedavisinin sürdürebilmesi için Hakkari Ziraat Bankası Şubesi'nde 029952855506-5001 nolu hesap açtıklarını belirterek, Allah'ın böyle bir durumu hiçbir aileye yaşatmaması temennisinde bulundu.

7 YAŞINDAKİ FEHMİ'NİN DRAMI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2010 Perşembe 13:33:01
Güncelleme :24 Haziran 2010 Perşembe 21:01:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?