4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

71'lik uyuşturucu kuryesi

Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda 71 yaşındaki bir bayanın bacak ve bel kısmına zulalanmış vaziyette 7 kilo 370 gram eroin maddesi ele geçirildi


Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce uyuşturucu maddeyle mücadele kapsamında yapılan istihbarı çalışmalar neticesinde Yüksekova ilçesi İpek Yolu Polis Kontrol Noktası'nda yapılan kontrollerde, O.Ç. isimli şahsın sevk ve idaresindeki 34 TA 6543 plakalı araçta arama yapıldı.

'Arto' isimli narkotik detektör köpeğinin yardımıyla yapılan aramada, araçta bulunan 71 yaşındaki N.B., isimli bayanın bacak kısmına zulalanmış vaziyette toplam 3 kilo 56 gram, bel kısmında ise 4 kilo 314 gram olmak üzere toplam 7 kilo 370 gram eroin maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili olarak 23 yaşındaki O.Ç. ve N.B. isimli şahıslar yakalandı.

Uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı'na çıkartılan zanlılardan O.Ç. isimli şahıs tutuklanırken, N.B. isimli bayan ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

O.Ç. isimli şahsın, uyuşturucu taşımacılığı işinde 71 yaşındaki üvey annesi olan N.B.'yi kullandığı, ele geçirilen eroinin piyasa değerinin 70 bin YTL olduğu belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2008 Pazartesi 13:42:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?