2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

8 aileye ev

Hakkari Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı, 8 ihtiyaç sahibi aileye prefabrik ev yaptırdı.

SYDV Müdürü Lütfullah Yılmaz, ilde ikamet eden ve evleri olmayan 8 vatandaşın ev yapımı için Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü tarafından 130 bin TL ve vakıf imkanlarıyla 185 bin TL harcama yapılarak 30 günlük bir süre içinde 77 metrekarelik prefabrik evlerin tamamlandığını belirtti. Yılmaz,"Tamamlanan evlerin şahit, dul, kimsesiz, engelli ve fakir olan Nediye Çelik, Süreyya Yılmaz, Meryem Zerek, Tacia Kurt, Şükran Tosun, Mehmet Tahir Ölmez, Cemil Timur ile Sadi Tunç isimli ailelere teslim edilmiştir" dedi.

Bağlar Mahallesi'nde düzenlenen anahtar teslim törenine katılan Vali Muammer Türker ise ailelerle yakında ilgilenerek evlerinin hayırlı olmasını diledi. Vali Türker, sosyal yardım işlerinin gelişmiş toplumlarda kurumsallaşarak yapıldığını belirterek "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı fakire fukaraya ihtiyaç sahiplerine, hastaya, öğrencilere elinde geldiği kadar imkanlar nispetinde ciddi katkılarda bulunmaktadır. Bu ev yapma hadisesi de aslında vatandaşın arsayı verip devletinde üstündeki binayı yapmak suretiyle bir devlet millet dayanışması şeklinde olmaktadır.

Bir projeyle SYDV'den ev yaptırdık. Buna ilave olarak geçenlerde afet dolayısıyla Başbakanlıktan aldığımız parayla da bazı vatandaşlarımızın evini tamir etmelerin, arsaları üzerinde ev yapmalarına destek verdik. Bu anahtar teslimi yaptığımız ailelerin güle güle, huzur içinde evlerinde oturmalarını temenni ediyorum. Diğer ev sahibi olmayanlara da Cenabı Allah içinde huzurla mutlulukla oturacakları evler nasip etsin. Bu evlerin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Vali Muammer Türker ve beraberindeki Vali Yardımcısı Yılmaz Kurt, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, bir evin içini dolaşarak prefabrik ev hakkında bilgi aldılar.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2009 Cuma 16:53:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
realist IP: 94.120.178.xxx Tarih : 26.07.2009 08:37:39

sizin babalığınız sadece kürtlere mi anlamadım karadenizde egede akdenizde de binlerce evsiz var yoksul var birazda onlarla ilgilenin yazıktır yazık........................