3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

8 köy yolu 1 aydır kapalı!

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi'nde yaklaşık 1 aydır kar yüzünden kapalı olan Aktütün bölgesindeki köy yollarının açılması için başlatılan çalışmalar gece gündüz devam ediyor.

Şemdinli İlçe Özel İdaresi'ne bağlı Köylere Hizmet Götürme Birliğinin karla mücadele ekipleri, 24 saat vardiyalı çalışarak Şemdinli ilçesine 60 kilometre uzaklıktaki Aktütün bölgesindeki 8 köy yolunu kar temizleme araçları ile ulaşıma açıyor.

BÖLGEYE İLK DEFA KAR SAVURMA ARACI GELDİ

Yol açma çalışmaları ile ilgili açıklamada bulunan Uğuraçan Köyü Muhtarı Sinan Demir ve Konur Köyü Muhtarı Çevher Çalışkankan, yollarının yaklaşık bir aydır kapalı olduğunu anlattı.

Karla mücadele ekiplerinin 24 saat çalışarak yolları açmaya çalıştığını, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Süleyman Kaya tarafından bölgeye ilk defa kar savurma aracı gönderildiğini anlatan muhtarlar, "İlk defa köyümüze bir kar savurma ve temizleme aracı geldi. Bunu duyan köy halkı çok memnun kaldı. Çalışmalar için köy halkı adına bütün yetkililere sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz" açıklamasında bulundu.

"KAYMAKAM GENÇTÜRK'ÜN TALİMATI İLE 24 SAAT ÇALIŞIYORUZ"

Şemdinli Köylere Hizmet Götürme Birliği Şefi Necati İlçin ise, yaptığı açıklamada, "Ekiplerimiz bizzat Şemdinli Kaymakamı Mesut Gençtürk'ün talimatıyla 24 saat vardiyalı çalışıyor. Gecesini gündüzüne katan operatörlerle yaklaşık yer yer kar kalınlığının 6 metre olduğu bölgeleri temizleyip bir an önce köy halkımıza ulaşmak istiyoruz. Amacımız, öğrencilerimizin eğitimden geri kalmaması, halkın rahatlıkla ilçeye ulaşması ve muhtemel hastaların mahsur kalmamasını sağlamaktır" dedi.
Kepçe operatörü Recep Yılmaz ise, "Bizler çok zor şartlar altında çalışıyoruz. Şemdinli Köylere Hizmet Götürme Birliği Şefi Necati İlçin'in talimatı ile köyde mahsur kalan vatandaşların ihtiyacını gidermek için kapalı olan köy yolunu hep birlikte bir olup açmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2012 Çarşamba 13:04:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?