2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

AB Delegasyon'u kutlamaları izledi

Hakkari'de, Demokratik Toplum Partisi (DTP) tarafından Merzan Mahallesi toprak sahada Nevruz kutlandı.

Sabah saatlerinde çok sayıda vatandaş miting alanına akın etti. Mitinge gelenler polis ve parti görevlileri tarafından tek tek arandıktan sonra alana giriş yaptı.

Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan seçim bürosu önünde toplanan yüzlerce kişi burada DTP Milletvekili Hamit Geylani, Belediye Başkanı Kazım Kurt, DTP Belediye Başkan adayı Fadıl Bedrihanoğlu ile birlikte mitingin yapılacağı alana doğru yürüyüşe geçti. Ellerinde pankartlar bulunan kalabalık sık sık slogan attı.

Yerel sanatçıların sahne aldığı mitingde aşırı kalabalık nedeniyle baygınlık geçiren bazı bayanlar hazır bekletilen ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Kayıp olan küçük yaşta bazı çocuklar ise sahneye çıkartılarak ailelerinin gelip alınması anonsu yapıldı. Yöresel kıyafetli DTP'li yöneticiler, sahneye çıkarak kalabalığa gül attı, Nevruz ateşini yaktılar.

Daha sonra DTP Milletvekili Hamit Geylani, Belediye Başkanı Kazım Kurt, DTP Belediye Başkan adayı Fadıl Bedrihanoğlu Kürtçe konuşma yaptı.

AVRUPA DELEGASYONU HAKKARİ'DE

Nevruz etkinliklerini izleyen ve Avrupa Delegasyonu'ndan geldiği belirtilen 2 erkek ve 3 bayan ise kutlamaları yakından takip etti. Avrupa Delegasyon heyeti tercümanı ve beraberinde bulunan iki yabancı gözlemci, sahneye çıkarak konuşma yaptılar.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Mart 2009 Pazar 17:44:08
Güncelleme :22 Mart 2009 Pazar 17:54:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?