2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

AB Komisyonu Temsilcisi Kretschmer, Hakkari'de

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Temsilcisi Büyükelçi Hansjörg Kretschmer, Türkiye’nin AB’ye girme konusunda 17 Aralık tarihinde yapılacak görüşmelere kısa bir süre kala bölgedeki mayınların temizlenmesiyle güvenlik önlemleri hakkında bilgi almak üzere Hakkari’ye geldi.

Bugün öğle saatlerinde kente gelen Avrupa Birliği Komisyonu Temsilcisi Büyükelçi Kretschmer, Hakkari Valisi Erdoğan Gürbüz’ü makamında ziyaret ederek şeref defterini imzaladı. Daha sona basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Büyükelçi Kretschmer, bölgede büyük sorun haline gelen mayınların yanı sıra güvenlik önlemlerinin ne durumda olduğu konusunda bilgi edinmek üzere incelemelerde bulunmak üzere kente geldiğini söyledi.

AB Komisyonu’nun sürekli olarak Türkiye’de kaydedilen gelişmeleri takip etmekte olduğunu belirten Büyükelçi Kretschmer, Türkiye’nin AB yolunda hızla ilerleyen bir ülke olduğunu belirtti. Büyükelçi Kretschmer, "Bu nedenle Türkiye’de her alanda kaydedilen gelişmeler bizim ilgi alanımıza girmektedir. Türkiye’nin uyum sağlaması gereken çok sayıda kriter bulunmaktadır. Buraya ziyaret sebeplerimizden biri de bu. Daha özel olarak da, güvenlik ve büyük sorun haline gelen mayınlarla ilgili bilgi edinmek ve bu konularda nasıl yardımcı olabiliriz konusunda fikir almak istiyoruz. Mayınların burada büyük sorun olduğunu biliyoruz" diye konuştu.

Hakkari Valisi Erdoğan Gürbüz ise, büyükelçiyi görmekten dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdi. Gürbüz, "Çünkü kendileri bir Türk dostudur ve bu yöreyi de çok iyi bilmektedir" dedi. Vali Gürbüz, daha sonra Kretschmer’e Ramazan Bayramı hediyesi olarak, Hakkari’nin tarihini anlatan kitaplarla göçer kızlar tarafından dokunan el emeği göz nuru bir kilim ile bir kutu Şemdinli İlçesi balı hediye etti. Daha sonra basına kapalı bir görüşme yapıldı. Büyükelçi Kretschmer’in askeri ve polis yetkilileriyle de görüşeceği bildirildi.

HAKKARİ (İHA) -
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2004 Perşembe 10:38:11
Güncelleme :11 Kasım 2004 Perşembe 12:43:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?