2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

AB projeleri bilgilendirme toplantısı

Hakkari Valiliği Planlama ve Proje Koordinasyonu Birimi tarafından sivil toplum örgütü temsilcilerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.


Ticaret ve Sanayi Odası (HTSO) toplantı salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısında Hakkari Valiliği Planlama ve Proje Koordinasyon Birimi'nden Osman Akıncı ile Doğu Anadolu Kalkınma Birliği (KOBİ) uzmanı Ercan Erip, AB projeleri hakkında bilgi verdiler. Konuşmacılar, Avrupa Birliği ve Türkiye arasındaki sivil toplum diyalogunun geliştirilmesi ve sivil toplum diyalogunun geliştirilmesine yönelik çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ettiler.

Söz konusu projenin genel amacının, Avrupa Birliği'nin dayandığı işlev ve politikalarıyla birlikte Türk tarihi ve kültürü de dahil olmak üzere Avrupa Birliği çerçevesinde Türkiye'nin daha fazla tanınması ve anlaşılmasını sağlamak olduğunu belirten konuşmacılar, bu sayede de gelecekteki genişlemenin fırsatları ve zorlukları konusunda farkındalık oluşmasını mümkün kılınabileceğini anlatarak "Mali tutarı 4.2 milyon Euro olan proje, işbirliğini, ortaklıkların desteklenmesi, kültür, sanat, balıkçılık ve tarım konularında Türk sivil toplum örgütleri ve AB'deki benzer örgütler arasındaki diyaloğun geliştirilmesini amaçlayan hibe programlarının uygulanmasını kapsamaktadır.

Söz konusu proje küçük ve yerel düzeydeki sivil toplum örgütlerine mali yardım sağlamayı da amaçlamaktadır. Bu amaçla Hakkari'de bu bileşenden en iyi şekilde yararlanması için valiliğimiz proje koordinasyon birimi tarafından bu toplantı düzenlenmiştir" şeklinde konuştular.

İha
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 15:43:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?