27
Temmuz
2024
Cumartesi
HAKKARİ

AB yolunda utanç tablosu

Hakkari’nin Biçer Mahallesi’nde 16 yıldır mum ışığında yaşayan ve açlıktan 1 çocuğu yatağa düşen, 4 çocuğun ise soğuktan zatürreye yakalanan Kaya ailesinin 8 aylık çocuğu kar yağışı nedeniyle güçlükle hastaneye yatırıldı.

Hakkari’nin Çukurca ilçesi Çağlayan Köyü Tepecik mezrasında göç ederek Biçer Mahallesi’ne yerleşen 10 nüfuslu Ahmet Kaya ve ailesinin içinde bulunduğu durumu öğrenen Hakkari Valiliği her türlüğü ihtiyacını karşılarken yerel gazete sahibi Adnan Hatipoğlu da televizyon hediye etmişti. Kaya ailesinin 8 aylık çocuğu Yusuf bugün fenalaşınca Hakkari Vali Yardımcısı Sıdkı Zehin’in talimatıyla sağlık ekipleri harekete geçti.

Öğlen saatlerinde kar yağışına rağmen Biçer Mahallesi’ne doğru yola çıkan 112 acil servis ekipleri kardan ambulansın çıkamadığı için Kaya ailesinin evine yaya olarak ulaştılar. Çocuğa ilk müdahaleyi evinde yapan sağlık ekipleri çocuğu alarak kar yağışı altında ambulansa ulaştırdılar. Devlet Hastanesi Çocuk Servisinde tedavi altına alınan çocuğa müdahale yapan hemşireler çocuğa oksijen verdikten sonra serum bağladılar. Yetersiz beslenmeden dolayı oldukça zayıflayan çocuğun sağlık durumunun ciddi olduğu belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2005 Çarşamba 21:22:47
Güncelleme :6 Ocak 2005 Perşembe 11:34:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?