4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

ABD'liden 250 tekerlekli sandalye

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Bedensel Engelliler Derneği Başkanlığı'na hayırsever bir Amerikalı tarafından gönderilen 250 tekerlekli sandalyeden 80'i, Şemdinli ilçesinde ihtiyaç sahibi engellilere dağıtılmaya başlandı.


İHA muhabirine açıklamada bulunan Yüksekova Bendesel Engelliler Derneği Başkanı Şaban Kesici, bir süre önce isminin açıklanmasını istemeyen Amerikalı hayırsever bir vatandaş tarafından derneklerine gönderilen tekerlekli sandalyelerden bir bölümünün Şemdinli ilçesinde tespit edilen hak sahiplerine dağıtıldığını belirtti.

'Bedensel Engelsiz Yaşam Projesi' kapsamında yapmış oldukları araştırmada engellilerin içler acısı durumuna şahit olduklarını belirten Başkan Şaban Kesici, engellilerin ihtiyaçları
olmasına rağmen maddi imkansızlıklar nedeniyle tekerlekli sandalye alacak güçte olmadıklarını söyledi. Kesici, "Yapmış olduğumuz araştırmalarda tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olan engellilerin çok zor durumda olduğunu tespit ettik.

İmkansızlıklar nedeniyle alamadıkları için perişan haldeki yaşamlarına şahit olduk. Bu doğrultulardan yaptığımız çalışmalar sonucu Amerika'dan getirdiğimiz 250 tekerlekli sandalyeyi ilçe kaymakamlıkların tespit ettikleri engellilere teslim etmeye başladık. Şemdinli ilçesinde ilçe kaymakamlığın tespit ettiği 80 bedensel engelliye ihtiyaçları olan tekerlekli sandalyeleri dağıttık. Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum ki, biz kendi engellilerimizden rahatsız değil, karşımıza çıkan engellerden rahatsızız" dedi.


Bedensel engelli Berivan Ardaş ise, "Bu tekerlekli sandalyelerin gelmesine vesile olan herkese teşekkür ediyoruz. İlçemizde çok sayıda bedensel engelli var. Bir çoğunun imkansızlıklar içersinde, tekerlekli sandalye alacak güçte değil. Birileri artık bize sahip çıksın, bizler de insan gibi yaşamak istiyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2007 Salı 01:58:30
Güncelleme :2 Ekim 2007 Salı 16:26:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?