4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Açık pazar yeri belli oldu

Hakkari Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen açık pazar yerinin belirlenmesinin ardında şehrin cadde ve sokakları seyyar satıcılardan arınmaya başladı.

Önceki gün Belediye Zabıta Müdürü Fahir Berkay ve beraberinde bulunan 10 yakın zabıta memuru sabah saatlerinde Altay, Cumhuriyet, İstiklal Caddeleri ile şehrin değişik cadde ve sokakta bulunan seyyar satıcıları dolaşarak kaldırımlarda tezgahlarını kaldırmalarını ve kendilerini Bulvar Caddesi üzerinde bulunan Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) binası arkasındaki boş alanda açık pazar yeri kurulduklarını tebliğ etmişti. Seyyar satıcıların karara uymasıyla birlikte sabah saatlerinde şehrin cadde ve sokakları boşaldı. Yeni açılan açık pazar yerini dolaşan seyyar satıcılar, daha sonra ise kura çekiminin yapılacağı Demokratik Toplum Partisi (DTP) binasına gittiler. Burada Belediye Başkanı Kazım Kurt'un nezaretinde yapılacak kura çekiminin ardında seyyar satıcılar açık pazardaki yerlerine yerleştirilecekleri belirtildi. İl defa kurulan açık pazarın heyecanı içersinde olduklarını belirten seyyar satıcılar ise, kurulan pazar yerinde ışıklandırma yapılması gerektiğini belirttiler.

Belediye Başkanı Kazım Kurt, yıllardır özlemi çekilen açık pazar yerini nihayet faaliyete geçirdiklerini belirtti. Seyyar satıcıların cadde ve sokaklara yeniden tezgah kuranlara ise müsaade etmeyeceklerini söyleyen Kurt, "Yıllardır cadde ve sokaklar seyyar satıcıların işgali altında bulunuyordu. İmkanlarımızı zorlayarak bir açık pazar yeri kurduk. Zabıta ekipleri tarafından isimleri yazılan seyyar satıcılar arasında kura çekimi yapılarak belirlenen noktalar kendilerine teslim edilecektir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2008 Cumartesi 17:52:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?